NOORD-SCHARWOUDE - Vandaag is bekend geworden dat een agent van de politie Heerhugowaard afgelopen zondag zijn dienstwapen heeft moeten trekken nadat hij in Noord-Scharwoude werd bedreigd met een mes. De agent hoefde uiteindelijk geen schoten te lossen om de man te overmeesteren.


Het conflict vond afgelopen zondag in de late middag plaats in Noord-Scharwoude. Een bewoner van de Weidemolen kreeg nadat hij de voordeur had geopend een klap van een voor hem onbekende man die vervolgens naar binnen ging in een nabijgelegen woning.

Het slachtoffer belde de politie en toen die bij de andere woning kwam werden zij direct dreigend bejegend door een 54-jarige man uit Oudkarspel die ook nog eens bijval kreeg van een 52-jarige inwoner van Noord-Scharwoude die met en mes in zijn handen aan kwam. Nadat deze persoon ook nog een dreigende houding aannam richting de politie voelde één van de agenten zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken. Na twee waarschuwingen liet de man uiteindelijk het mes vallen.

Beide mannen zijn met hulp van de politiehond overmeesterd en aangehouden. De volgende dag zijn zij weer vrijgelaten al blijven ze verdachte.