HEERHUGOWAARD - John Does, wethouder in Heerhugowaard en lijsttrekker van DOP, is afgelopen week met de dood bedreigd. Does heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.


De wethouder werd afgelopen donderdag 18 november rond 22.00 uur tijdens een wandeling door twee "kleerkasten" benaderd met de vraag of hij John Does was. Toen hij hierop bevestigend antwoorde werd hem verteld dat hij zich niet meer zo negatief over Carmen Bosscher, lijsttrekker van Forum voor Democratie, moest uitlaten anders zou hij de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Dijk en Waard op 24 november niet halen.

Does rent geschrokken naar huis, doet aangifte bij de politie en heeft aangegeven de afgelopen dagen maar weinig het huis uit zijn geweest. Aanleiding volgens het dreigement zou een mogelijke posterplakoorlog zijn waarbij aanhangers van FVD de verkiezingsborden vol plakken, dus over die van andere partijen heen.

Does en andere lijsttrekkers spraken hierover hun ongenoegen uit richting FVD-lijsttrekker Bosscher, onder meer in een app-groep van alle lijsttrekkers. Op de Facebookpagina "Heerhugowaard Kiest" werd vervolgens gemeld dat Does en VVD-lijsttrekker Falco Hoekstra zich extreem vervelend gedroegen tegenover Carmen Bosscher. Dezelfde avond volgde de bedreiging richting Does.

Carmen Bosscher van Forum voor Democratie heeft inmiddels aangegeven zich volledig te distantiëren van de bedreigingen en hoopt dat de onderste steen boven komt in het politie-onderzoek. Verder laat zij weten dat ze hoopt dat Does alle steun krijgt die nodig is om dit te verwerken.

De politie vraagt getuigen zich te melden. De bedreiging vond op donderdag 18 november rond 22.00 uur plaats op het voetpad van de Oosttangent tussen de Rustenburgerweg en de Westfriesland-singel. Beide verdachten waren in het donker gekleed en droegen een capuchon en gezichtsbedekking. Ook hoopt de politie op mogelijke camerabeelden uit de buurt.