Koedijk - In de nacht van donderdag 4 juli op vrijdag 5 juli is een 17-jarige jongen uit Koedijk slachtoffer geworden van een poging beroving. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 01.10 uur fietste het 17-jarige slachtoffer op de Kanaaldijk toen hij een scooter achter zich hoorde rijden. De scooter haalde het slachtoffer niet in waardoor hij het niet vertrouwde. Het slachtoffer is toen gestopt op de brug voor de kruising van de Saskerstraat met het Laantje. Op dat moment stopte de bestuurder van de scooter naast het slachtoffer en probeerde de telefoon uit zijn handen te trekken. Toen dit niet lukte pakte de bestuurder het slachtoffer bij de keel en zei hij dat hij alles moest afgeven. Het slachtoffer wist zich te verweren en is toen weggefietst. De bestuurder van de scooter is achter het slachtoffer aangereden en gaf toen een harde trap tegen de fiets van het slachtoffer. Hierdoor viel de fiets en gaf de bestuurder het slachtoffer nog een harde trap tegen zijn been. Hierna is de bestuurder van de scooter weggereden in de richting van de Saskerstraat.

Signalement:

  • Blanke man
  • Reed op een zwarte scooter en had een helm op
  • Droeg een donkerkleurige jas

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie over deze poging beroving? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2019128304