DIJK EN WAARD - Het vakantieseizoen is bijna weer voorbij en dat betekent: voorbereiden op een nieuw schooljaar! Of je nu op de basisschool zit of naar de middelbare school gaat, goed voorbereid zijn is essentieel. Van schooltassen en schoolspullen tot een opgeruimde kamer; we zetten alle tips op een rijtje zodat je gegarandeerd klaar bent voor het nieuwe schooljaar!

Sla op tijd je back to school spullen in

Allereerst is het van belang om al je schoolspullen op orde te hebben voordat je aan het nieuwe schooljaar begint. Denk hierbij aan een stevige schooltas, een fijne agenda en een aantal mooie (en praktische) schriften. Een leuke schooltas kan een rugzak zijn, maar ook handtassen en laptoptassen zijn een groot succes. Het is maar net wat je leuk vindt! Zorg er vooral voor dat je zo’n toffe schooltas en de overige school essentials op tijd scoort, zodat je je voor de eerste schooldagen in ieder geval geen zorgen hoeft te maken!

Herstel je slaapritme

Tijdens de vakantieperiode is de wekker hoogstwaarschijnlijk even de kast in gegaan. Maar wanneer we weer aan het nieuwe schooljaar beginnen, kan dat vroege opstaan ineens best pittig worden. Probeer daarom een week voordat je lessen beginnen je slaapritme te herstellen. Sta elke dag net iets vroeger op dan de dag ervoor en je zult merken dat je minder moeite hebt met de vroege wake-up call op je eerste schooldag!

Vliegende start

Een goed begin is het halve werk! Zoals het gezegde luidt, is het een goed idee om sterk uit de startblokken te gaan. Zorg ervoor dat je direct bij bent als het gaat om alle schoolopdrachten, maak aantekeningen tijdens de les en doe actief mee. Gebruik hierbij toffe schriften of notitieboekjes van het merk A Beautiful Story, zodat het maken van notities net iets leuker wordt!

Opgeruimde kamer

Je kamer is de plek waar je huiswerk maakt, leert voor toetsen en je slaap pakt. Daarom is het belangrijk dat je kamer goed opgeruimd is. Dit zorgt voor rust in je hoofd en een fijne omgeving om in te werken. Scoor bijvoorbeeld leuke opbergmanden van Zusss om je spullen goed in op te bergen. Dit soort manden zijn niet alleen handig, maar ook nog eens ontzettend trendy voor in huis!

Doelen stellen en plannen

Maak aan het begin van het schooljaar een planning en probeer je hier ook aan te houden. Zo houd je overzicht en weet je precies wanneer iets af moet zijn. Maak je planning in een notitieboekje, planner of gewoon in je agenda. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de toffe leren agenda’s van Cowboysbag.