DIJK EN WAARD - Niet iedereen is in het gelukkige bezit van een grote badkamer. Toch hoeft dat geen probleem te zijn. Ook een kleine badkamer kan praktisch zijn en tegelijkertijd heel luxe ogen. Het is een kwestie van de juiste keuzes te maken. Als je zelf een kleine badkamer hebt en moeite hebt met de inrichting, kan het onderstaande advies goed van pas komen.

Minimaliseer en maak keuzes

Probeer een kleine badkamer niet helemaal vol te proppen. Onthoud: less is more. Maak vaker keuzes en minimaliseer het aantal items. Wellicht is het qua ruimte net mogelijk om een ligbad én een douche te laten plaatsen, maar dat betekent niet dat het een slimme keuze is. Vaak kun je beter kiezen voor een douchebad of enkel een inloopdouche. Laat je bij twijfel goed adviseren door een badkamerspecialist. Bezoek een showroom voor badkamers en sanitair Hilversum of op een andere locatie in jouw omgeving.

Gebruik veel lichte kleuren

Een lichte ruimte lijkt optisch groter. Het is daarom slim om een licht kleurenpalet toe te passen in een kleine badkamer. Als de basis grotendeels licht van kleur is, kun je best een aantal donkere elementen toevoegen voor de sfeer. Houten details brengen bijvoorbeeld meer warmte in een lichte badkamer en zwarte elementen zorgen juist voor een stoere touch.

Kies voor een glazen douchewand


Vervang een douchgordijn of een muurtje voor een glazen douchewand. Dit neemt niet alleen weinig plek in beslag, maar zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Het laat daglicht door en belemmert het zicht niet.

Creëer voldoende opbergruimte

Het is belangrijk dat er voldoende opbergruimte aanwezig is in een kleine badkamer. Hoe minder rommelig de ruimte is, hoe groter het lijkt. Koop dus liever een grote wandkast dan dat je de wastafel helemaal vol zet met losse verzorgingsproducten.

Hang een grote spiegel op


Ook spiegels zorgen voor een ruimtelijk resultaat. Kies voor een extra grote variant zodat de badkamer groter lijkt en het daglicht beter wordt verspreid. Hoe smaller de omlijsting van de spiegel, hoe duidelijker het effect.

Doe online inspiratie op

Laat je inspireren door voorbeeld-badkamers in een showroom en door allerlei kleine badkamer ideeen op het internet. Vergeet niet om jouw favoriete inspiratiebeelden op te slaan of om foto’s te maken in een winkel. Zo kun je verschillende elementen samenbrengen en uiteindelijk jouw ideale badkamer samenstellen.

Zorg voor voldoende (dag)licht

Vergeet niet om aandacht te besteden aan het licht in de badkamer. Een badkamer met veel daglicht oogt direct een stuk groter. Zijn er geen ramen aanwezig? Voeg dan voldoende verlichting toe.