APELDOORN - Fantastisch nieuws voor Ben uit Oudkarspel. Tijdens het VriendenLoterij Goed Geld Gala in Paleis Het Loo werd hij verrast met een cheque van 1 miljoen euro. Ben zat als nietsvermoedende deelnemer in de zaal, samen met zijn dochter Ineke. Het jaarlijkse evenement staat in het teken van de steun aan en impact van de schenkingen aan de 57 culturele partners en ruim 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.


Ben is totaal verrast wanneer hij hoort wanneer hij de prijs gewonnen heeft: ''Wat is dit bijzonder! Onvoorstelbaar en niet te bevatten! Ik heb vannacht al een aantal goede doelen opgeschreven die ik wil steunen die dicht bij mij staan. Mensen die het verdienen blij maken, daar geniet ik van. En natuurlijk mijn dochter, die vergeet ik ook zeker niet!''

Podium voor cultuur en welzijn

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij wordt stilgestaan bij de miljoenenopbrengst die in 2022 bij elkaar is gespeeld door de 1,1 miljoen deelnemers. Zo werd er opgeteld een bedrag van €134,8 miljoen geschonken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.

Win-win

Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan tweehonderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40% van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. En dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen.