Besparen is maar van weinig mensen een hobby. Toch is het ook iets waarvan mensen vaak zeggen wanneer ze eenmaal zijn begonnen, dat ze het jammer vinden dat ze dat niet eerder hebben gedaan. Het kan zelfs een sport worden om zoveel mogelijk geld op de bank te hebben en dus vooral te houden. Wat in veel gevallen de grootste kostenpost is? De vaste lasten. Het zit hem vaak niet in de eenmalige kosten, maar eerder in de kosten die structureel iedere maand worden afgeschreven. Dit is echter niet waar mensen op letten, ze kijken vaker naar de incidentele kosten. Toch is het slimmer om dit om te draaien. Welke vaste lasten goed zijn om eens scherp op in te zoomen? Lees snel verder.


Altijd bereikbaar

Een kostenpost die we ongeveer 25 jaar geleden nog niet hadden maar nu in ieder gezin terugkomt zijn de kosten van de smartphone(s). Zeker in een gezin met meerdere mensen kan deze kostenpost behoorlijk oplopen. Daarom is het ook goed om eens te kijken naar de totale kosten hiervan en daarna is het aan te raden te kijken of dit omlaag kan. Zo is er al een goede Samsung goedkoop verkrijgbaar. Hiermee hoef je niet in te leveren op kwaliteit of de bereikbaarheid van het netwerk. Gewoon goede merken met het beste netwerk voor een topprijs. Hoe dit kan? Door de technologische ontwikkelingen. Het aanbod aan goede telefoons is enorm toegenomen, waarmee je echt niet meer alleen de laatste en daarmee duurste varianten nodig hebt, om helemaal mee te kunnen doen anno 2024. Dus check de vaste lasten van jouw mobiele abonnement en pas ze aan.

Abonnementen

Nu we het toch over abonnementen hebben, het is goed om ook eens naar andere abonnementen te kijken. Heb je ze echt nodig? Veel mensen hebben een abonnement bij een sportschool, maar zijn in werkelijkheid meer een sponsor. Uit een soort van schuldgevoel of goed voornemen houden ze het abonnement in stand. Dit is niet aan te raden, want het is goed om je te realiseren dat er een alternatief is. Veel sportscholen hebben namelijk ook gewoon een strippenkaart. Hiermee kun je per keer betalen, iets wat in de volle en flexibele levens van vandaag de dag soms veel beter past. Hetzelfde geldt voor abonnementen op tijdschriften en kranten. Veel mensen hebben dagelijks helemaal geen tijd om deze te lezen, maar lezen bijvoorbeeld alleen op zaterdag de krant. Kijk dan eens hoeveel het kost om deze op zaterdag los te kopen in de winkel. Een besparing die vaak al snel vele honderden euro’s op jaarbasis oplevert.

Kortom; besparen is niet altijd leuk maar wanneer je ziet dat het weinig inspanning oplevert maar wel een behoorlijk zakcentje, wordt het al snel een stuk interessanter. Soms kost het even wat uitzoekwerk en de frustratie van een klantenservicelijn die jou wél graag als klant wil houden, maar wanneer je hier even doorheen gaat kun jij al snel je winst uit tellen. Geld waar je ongetwijfeld wel raad mee weet.