DIJK EN WAARD - Amsterdam is dé nummer 1 trekpleister van ons land, in 2022 verbleven ongeveer 7 miljoen toeristen in onze hoofdstad. De stad Amsterdam is vooral populair vanwege de historische architectuur, de prachtige grachten maar uiteraard ook het nachtleven is voor veel toeristen een reden om een bezoek te brengen. Amsterdam heeft een hoop te bieden en ook als Nederlander is het erg leuk om ook eens een dag te spenderen in onze hoofdstad, er is namelijk genoeg te doen! Hieronder lees je alles over de 5 leukste uitjes in Amsterdam.

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam


Wanneer je een bezoek brengt aan onze hoofdstad, is een rondvaart Amsterdam een erg leuke manier om de prachtige grachten te ontdekken. Tijdens een boottocht Amsterdam kun je frontrow de meest prachtige historische architectuur ontdekken die onze hoofdstad rijk is. Er zijn veel verschillende rederijen die rondvaarten aanbieden, van een boottocht van 1 uur tot aan een rondvaart inclusief 5-gangen diner.

Foodhallen van Amsterdam

In Amsterdam vind je de allereerste foodhall van Nederland, namelijk de Foodhallen. Ben je gek op eten en wil je graag veel verschillende gerechtjes proeven, breng dan eens een bezoekje aan de Hallen in Amsterdam. In de Foodhallen vind je meer dan 20 verschillende keukens, dus of je nu zin hebt in een portie heerlijke dumplings of een broodje hamburger met friet, hier vind je het allemaal.

De Jordaan

Misschien wel één van de meest bekende wijken van Amsterdam, de Jordaan. De Jordaan is een gezellige wijk met smalle straatjes met ongeveer op elke hoek wel een restaurant of café. Ook vind je er genoeg gezellige boetiekjes, dus voor een middagje shoppen is de Jordaan ook zeker geschikt. Vlakbij de Jordaan vind je ook andere toeristentrekpleisters zoals de Westerkerk, Het Anne Frank Huis en de populaire ‘Negen straatjes’.

Geiten knuffelen in het Amsterdamse Bos

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, ga dan geiten knuffelen in het Amsterdamse bos. Hier vind je namelijk een geitenboerderij, de Ridammerhoeve. Ook een ideaal uitje om te doen samen met je kinderen. Bij de geitenboerderij vind je niet alleen maar geiten waarmee je mag knuffelen, ook lopen hier kippen, varkens en paarden rond. Regelmatig worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld Yoga met geiten. Bij de geitenboerderij kun je ook terecht voor een lekker kopje koffie op het terras.

Het Rijksmuseum

Tot slot mag je wanneer je een bezoek brengt aan Amsterdam het Rijksmuseum eigenlijk niet overslaan, alleen het prachtige gebouw zelf is al een bezoekje waard. In het museum vind je een uitgebreide collectie met allerlei meesterwerken van Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en uiteraard de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Je kunt in het museum een rondleiding krijgen maar het is ook mogelijk om op je eigen tempo zelf rond te kijken in het museum.

Dit zijn wat ons betreft de 5 leukste uitjes om te doen wanneer je een bezoek brengt aan onze hoofdstad Amsterdam.