DIJK EN WAARD - In de gemeente Dijk en Waard liggen natuurlijk veel aantrekkelijke steden en dorpen. Denk bijvoorbeeld aan Heerhugowaard, Koedijk, Veenhuizen en nog veel meer andere interessante plaatsen. Als je woonachtig bent in de gemeente Dijk en Waard, dan is het natuurlijk leuk om daar leuke belevenissen mee te maken. Maar ook als toerist kun je optimaal in Dijk en Waard genieten. Maar wat is er in Dijk en Waard dan zoal te doen?

Geniet daar van de prachtige natuurlijke omgeving

In de eerste plaats is Dijk en Waard voorzien van prachtige natuur. Je kunt bijvoorbeeld leuke wandeltochten maken door de vele prachtige gebieden daar. Dan is het natuurlijk wel handig om je goed aan te kleden. Op Outdooronly.nl vind je enkele praktische kledingtips voor wandelingen.


De natuur is ook bijzonder leuk voor jonge kinderen. Je hebt in Dijk en Waard bijvoorbeeld ook het Speelbos Waarderhout. Dit is ideaal voor kinderen die ervan houden om in de natuur te spelen. Er is bijvoorbeeld een prachtige en uitdagende wiebelbrug, een kabelbaan en je kunt mooie hutten in het struikgewas bouwen.

Waterrecreatie

Nederland is echt een waterland en om die reden is het ook geen slecht idee om optimaal van het water in Nederland te genieten. In Dijk en Waard zijn er verschillende mogelijkheden om van de waterpret te genieten. Je kunt bijvoorbeeld met je eigen boot varen in het Rijk der Duizenden Eilanden.


Als je zelf geen boot hebt, dan heb je ook de mogelijkheid om een boot te huren. Ben je meer het type dat het leuk vindt om te zwemmen? Neem in de zomer of, wanneer het lekker weer is, in de lente een heerlijke duik in de Noorderplas of het Oosterdel. Daar vind je namelijk prachtig zoet en schoon water.

Bezoek de verschillende winkelstraten

Ben je meer het type dat van winkelen houdt? Dan is het leuk om een bezoek aan de stad Heerhugowaard te brengen. Daar vind je namelijk een van de grootste winkelcentra van Nederland, genaamd Middenwaard. Je vindt daar meer dan 150 horecagelegenheden, bekende winkels en speciaalzaken.


Het is echt een feestje om daar doorheen te wandelen. Of je nu van plan bent om iets te kopen of wanneer je meer het type bent om lekker rond te struinen. In beide gevallen kun je optimaal van de winkelstraten genieten.

Ga naar de schouwburg

Ben je meer het type dat van kunst- en cultuur houdt. Ook dan is het geen slecht idee om Dijk en Waard te bezoeken, want je vindt er onder meer een geweldige schouwburg. Daar kun je genieten van theater, concerten en natuurlijk ook films. Het is natuurlijk leuk om zo nu en dan cultuur te snuiven. Het verbreedt je fantasie en je wordt er ontzettend vrolijk van.