DIJK EN WAARD - De laatste tijd worden de dagen weer langer en kruipen de temperaturen voorzichtig weer iets omhoog. Met andere woorden: de zomer komt er weer aan. Dat betekent ook dat het motorseizoen weer van start kan gaan. Als dit voor jou het eerste motorseizoen wordt, dan is het tijd om na te gaan denken over het afsluiten van een motorverzekering. Zonder verzekering kun je tenslotte niet de openbare weg op. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van deze verzekering? Dat en meer lees je in dit artikel!

De juiste dekking kiezen

Het eerste waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekeringspolis is de dekking. Het is belangrijk om de juiste dekking voor je motor uit te kiezen. Wat precies de juiste dekking is, dat heeft voornamelijk te maken met de leeftijd van je motor. Heb je een gloednieuwe motor, dan doe je er goed aan om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Heb je een wat ouder model? Dan is een wat minder uitgebreide dekking meestal de beste keuze.

Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten polissen. Deze polissen lijken sterk op de drie polissen die we kennen van autoverzekeringen. Voor de motor heb je namelijk de keuze uit WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (ook wel all risk motorverzekering genoemd). Nogmaals, de beste keuze hierin is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van je motor.

Aanvullende dekkingen kiezen

Als je hebt gekozen voor een basisdekking, dan kun je die verder uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Met aanvullende dekkingen kun je je verzekering motor eigenlijk personaliseren, zodat je polis beter aansluit bij je situatie en je behoeften. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een opzittendenverzekering toe te voegen aan je basisverzekering. Hiermee is schade aan de bestuurder en aan de passagiers gedekt. Bovendien kun je met deze aanvullende dekking een vergoeding ontvangen als de spullen op of in je motor schade oplopen. Deze aanvullende dekking is dus handig als je vaak een passagier achterop hebt, of als je vaak spullen vervoert met je motor.

Winterstop opgeven

Nog iets waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis voor je motor, is de winterstop. Als het buiten lekker warm is, is het heerlijk om een stukje te gaan rijden. Is het echter koud, dan is motorrijden een stuk minder plezierig. Logisch dus dat de meeste motoren in de winter in de schuur blijven staan. Bij een motorverzekering kun je er daarom ook voor kiezen om een winterstop in te bouwen. Tijdens deze maanden betaal je geen premie, maar mag je natuurlijk ook niet de weg op met je motor. Dit is een handige manier om te besparen op de kosten die komen kijken bij het verzekeren van je voertuig.