Aan het verdienen van geld hangt vaak een negatief imago. Het verdienen van geld gaat immers gepaard met het leveren van arbeid. Oftewel: met het werken voor een baas. Enige uitzondering hierop is uiteraard als je ondernemer bent. Dan werk je echt voor jezelf. Wellicht haal je daar meer plezier uit.


Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden waarop je op een leuke manier geld kunt verdienen. De 3 leukste mogelijkheden vind je hieronder; wellicht kun je direct wat inspiratie opdoen!

1. Poker spelen

Heb je een goede pokerface? Heb je veel verstand van het spelletje poker? En durf je een leuke uitdaging aan te gaan? Dan is het leuk om poker te spelen. Dit kaartspel is niet alleen leuk, maar kan ook nog eens lucratief zijn.

Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je online poker tegen veel andere pokeraars speelt, is het niet eenvoudig om winst te behalen. Je moet echt van goeden huize komen, veel verstand hebben en het spelletje goed in kunnen schatten.

Uiteraard moet je ook rekening houden met een verlies van je inleg. Om aan een online pokertoernooi deel te kunnen nemen, moet je vaak zelf geld inleggen. Word je in het toernooi uitgeschakeld? Dan ben je dus je geld kwijt. Speel daarom alleen aan pokertoernooien mee die je kunt betalen. Zorg bovendien altijd voor een financiële buffer.

2. Sportweddenschappen

Een andere optie die je hebt, is om te wedden op sportwedstrijden. Denk je bijvoorbeeld veel verstand van en inzicht in voetbal te hebben? Dan kun je op voetbalwedstrijden uit de Eredivisie en andere competities wedden.

Uiteraard gaat ook dit gepaard met de nodige risico’s. De kans is groot dat je je inzet kwijt raakt of dat je uiteindelijk verlies draait. Gelukkig zijn er wel meerdere technieken om de kans op succes te vergroten. Zo is het verstandig om altijd ‘single weddenschappen’ te plaatsen. Je wedt in dat geval op één wedstrijd en niet op meerdere wedstrijden tegelijkertijd. Bij het wedden op meerdere wedstrijden tegelijkertijd is de kans op verlies groter.

3. Je geld verstandig beleggen

Tot slot kun je ervoor kiezen om je geld verstandig te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld je geld in aandelen of andere financiële producten beleggen. Hiermee bouw je een vermogen en een passief inkomen op. Maar, ook dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Bij beleggen heb je geen zekerheden. Je kunt je inleg of een deel hiervan kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. Beleg ook met verstand. Verdiep je goed in bedrijven en bepaal in welk bedrijf je het meeste vertrouwen hebt.

Waarom het dan zo leuk is om in financiële producten te beleggen? Onder meer omdat je veel onderzoek naar de bedrijven en aandelen moet doen. Ook omdat je een bepaalde spanning voelt tijdens het doen van onderzoek en het aankopen van aandelen. Deze spanning gaat uiteindelijk hopelijk gepaard met een mooie vermogensgroei. Richt je pijlen in ieder geval altijd op de lange termijn!