DIJK EN WAARD - Na een lange en koude winter begint de natuur te ontwaken en kunnen we genieten van de eerste zonnestralen. Het lenteseizoen is iets waar veel mensen naar uitkijken. Iedereen kan niet wachten totdat de zomerse kleding uit de kast gepakt kan worden, de terrassen weer vol zitten en de voorjaarszon weer op de hoofden schijnt. Voor de horeca biedt het voorjaar een uitgelezen kans om weer in te spelen op de verandering van het seizoen en de wensen van hun klanten.

Om het voorjaar helemaal terug te laten komen adviseren we om je decoratie aan te passen naar het nieuwe seizoen. Denk er bijvoorbeeld aan om meer bloemen en planten in de binnen- en buitenruimtes te plaatsen. Zorg er indien mogelijk ook voor dat er voldoende buitenruimtes gecreëerd kunnen worden voor klanten om echt even van de zon te genieten.

Het is een goed moment om nieuwe, seizoensgebonden gerechten en drankjes toe te voegen aan het menu. Het bijwerken van de menukaart met de nieuwe gerechten en illustraties is daarom zeer belangrijk. Laat dan ook nieuwe menukaarten drukken zodat jij zeker weet dat de lente niet te missen is. Daarnaast is het een goed idee om te zorgen voor voldoende ventilatie en frisse lucht, zodat klanten kunnen genieten van de frisse lucht van het voorjaar.

Ook is het aanpassen van de kassabon met frisse opvallende kleuren of een leuke illustratie een goede tip. Het gebruik van lichte kleuren zoals geel en groen kan een gevoel van optimisme opwekken bij klanten die uitkijken naar het warmere weer. Daarnaast kan het handig zijn om je visitekaartje bij de kassabon te nieten. Hierdoor krijgen veel klanten deze te zien. Laat daarom visitekaartjes drukken in de huisstijl van jouw horecagelegenheid.

Lente promotie en evenementen


Het voorjaar biedt ook tal van mogelijkheden voor horeca gelegenheden om unieke evenementen en promoties te organiseren. Een voorbeeld hiervan is een voorjaarsbrunch, waarbij klanten kunnen genieten van het nieuwe assortiment van gerechten en drankjes. Of organiseer een lenteborrel waarbij de gasten kunnen genieten van een drankje op het terras.

Een andere manier om het voorjaar te benadrukken is door het aanbieden van seizoensgebonden producten. Zo kunnen horecagelegenheden bijvoorbeeld gebruik maken van lokaal geteelde groenten en fruit die in het voorjaar vaak in overvloed beschikbaar zijn. Denk hierbij aan asperges, rabarber en aardbeien. Deze producten worden verwerkt in gerechten en drankjes, waardoor klanten kunnen genieten van de verse smaken van het seizoen.

Daarnaast biedt het voorjaar ook de mogelijkheid om nieuwe drankjes te introduceren die passen bij het seizoen. Denk hierbij aan frisse en fruitige cocktails of mocktails. Horecagelegenheden kunnen deze drankjes ook aanbieden als onderdeel van een speciale voorjaarsaanbieding, bijvoorbeeld als ‘happy hour’ of als onderdeel van een voorjaarsmenu.

Al met al zijn er dus genoeg mogelijkheden voor horecagelegenheden om op volle toeren het lenteseizoen in te gaan! Bereid je wel goed voor door tijdig al je uitingen en promotiematerialen te laten bedrukken. Plan je activiteiten of evenementen ruim van tevoren in en deel deze via social media om deze te promoten.