DIJK EN WAARD - Als je op een gemiddelde verjaardag naar de gesprekken luistert, dan zullen klachten en meningen over het woningprobleem met enige regelmaat de revue passeren. Vrijwel overal in het land is er namelijk sprake van een woningprobleem en dat is ook duidelijk te zien aan de landelijke en lokale berichtgeving en de moeite die politici doen om dit op te lossen.

Ook in onze prachtige gemeente Dijk en Waard kampen we met een woningtekort, maar gelukkig zijn er inmiddels ook veel grote bouwprojecten gerealiseerd. Als je meer wilt weten over de interessantste bouwprojecten in Heerhugowaard, dan doe je er goed aan om dit artikel te lezen want dan weet je direct meer.

Nieuwbouwlocatie De Draai

De Draai is een interessante nieuwbouwlocatie in Heerhugowaard. In 2012 is er, ondanks enige protest van buurtbewoners, begonnen met de bouw. De nieuwbouwlocatie biedt woningen aan verschillende doelgroepen.

In de eerste plaats zijn er koopwoningen voor gezinnen uit de middenklasse. Die hebben doorgaans meer inkomsten en krijgen dus sneller een hoge hypotheek. Er zijn echter ook huurwoningen te vinden voor mensen met een kleine portemonnee.

Het algehele doel is een duurzame wijk creëren met diverse woningen in verschillende prijsklassen voor een groot publiek. Ook zijn er nog vrije kavels beschikbaar voor nieuwbouwwoningen. Voor de bouwkavels hebben vakmensen ongetwijfeld goede bouwmaterialen, zoals rijplaten, nodig en die kun je vinden bij Ferex Bouw.

Meer koop- en huurwoningen in de Klamp

Op het terrein De Klamp, gevestigd in Krusemanlaan-Noord te Heerhugowaard, is veel gebouwd in een korte periode. Het gaat dan om betaalbare sociale huurwoningen voor mensen met een kleine portemonnee en ook zijn er enkele koopwoningen voor de middenklasse.

Maar hoe zag het bouwproces op dit terrein er dan precies uit? Welnu, in augustus 2022 werd het bouwplan gepresenteerd. Daarna is in de periode oktober-december 2022 het terrein volledig bouwrijp gemaakt.

Vervolgens is er veel aandacht aan de inrichting en funderingen besteed. In februari, inmiddels 2023, is er daadwerkelijk begonnen met het bouwen van appartementen en die zijn in april 2023 (!) al opgeleverd. In juni 2023 zijn vervolgens de eengezinswoningen opgeleverd.

Al met al laat dit project zien dat er binnen korte tijd best veel gebouwd kan worden als alle neuzen de goede kant op staan. Dat geeft hoop voor de toekomst!

Veranderingen in Heerhugowaard-Zuid

Mensen die graag duurzaam willen wonen en tegelijkertijd willen profiteren van handige voorzieningen, kunnen blijmoedig een woning in Heerhugowaard-Zuid aankopen. In dit prachtige gebied kun je tot rust komen in de natuur en tegelijkertijd profiteren van de vele buurtvoorzieningen.

Vind je het ook niet erg dat toeristen de wijk soms bezoeken? Dan past een woning in Heerhugowaard-Zuid helemaal bij jou, aangezien daar ook het recreatiegebied Park van Luna ligt.