Als hoog sensitief persoon begrijp ik als geen ander dat deze eigenschap zowel een zegen als een vloek kan zijn. Hoog sensitieve personen ervaren een diepere gevoeligheid voor emoties, zintuiglijke prikkels en subtiele nuances in hun omgeving, dit kan helpen bij het maken van betere beslissingen en het opbouwen van betere relaties.


Maar tegelijkertijd kan deze intense gevoeligheid soms overweldigend zijn en leiden tot gevoelens van overprikkeling, stress en vermoeidheid.

Als coach kan ik deze eigenschap echter in mijn voordeel gebruiken, door het begrip en de empathie die ik van nature hebt en dit in te zetten om mijn coachees te helpen bij het verkennen van hun eigen gevoeligheden en emotionele reacties.

Het is niet nodig om met deze eigenschap te blijven worstelen, uit eigen ervaring en door het coachen van andere Hsp’ers weet ik dat er zijn veel voordelen zitten aan het goed leren omgaan met de unieke eigenschap van Hoog sensitiviteit.

Hieronder deel ik er een aantal met je:
 Meer zelfbewustzijn: Wanneer je goed leert omgaan met deze eigenschap ontwikkel je een dieper begrip van jezelf en je emoties. Dit kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van eigenwaarde.
 Beter omgaan met stress: Hoog sensitieve mensen zijn vaak gevoeliger voor stress dan anderen, maar door te leren hoe je ermee om moet gaan, kun je leren hoe je stress beter kunt beheersen en verminderen.
 Verbeterde relaties: Door je bewust te zijn van je eigen gevoelens en emoties en deze effectief te communiceren, kun je betere relaties opbouwen met vrienden, familie en collega's.
 Betere prestaties op het werk: Hsp’ers hebben vaak sterke punten zoals creativiteit, inlevingsvermogen en aandacht voor detail. Door deze sterke punten te herkennen en te benutten, kun je beter presteren op het werk.
 Meer voldoening: Als je goed leert omgaan met HSP, kun je je beter concentreren op de dingen die er echt toe doen en meer voldoening halen uit je persoonlijke en professionele leven.
 Betere gezondheid: Wanneer je beter leert omgaan met stress en je emoties effectief kunt beheren, kan dit leiden tot een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid.
 Spirituele groei: Veel Hoog sensitieve mensen hebben een diepere verbinding met de wereld om hen heen en ervaren vaak een dieper gevoel van spiritualiteit. Door je bewust te zijn van je HSPeigenschappen, kun je je spirituele groei verder ontwikkelen. Kortom, door je eigen ruimte in te nemen en goed te leren omgaan met je sensitiviteit kun je jezelf en je leven aanzienlijk verbeteren en meer voldoening en vervulling vinden.

Ben je benieuwd of ik je daar bij kan helpen, kijk dan eens op mijn site. www.ingekamerling.nl