Staat het verlengen van het energiecontract bij jou op de to-do list? Je bent dan misschien ook aan het overwegen om direct over te stappen naar een andere leverancier. Misschien ben je niet helemaal tevreden met de huidige dienstverlening van de leverancier. Of je hebt het idee dat je elders een beter tarief gaat betalen. Al met al zijn er dan een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Waar je zoal aan moet denken als je de keuze maakt voor je energiecontract verlengen, lees je in dit blog.


Denk na over een nieuw vast energiecontract of een variabel energiecontract

Een van de belangrijkste punten van aandacht tijdens het verlengen van een energiecontract? Dat is natuurlijk of je voorkeur gaat naar een vast contract of naar een variabel contract. En wat de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur. Een erg gewilde keuze onder consumenten, is bijvoorbeeld energie vergelijken 3 jaar vast. Verdiep je daarom een keer goed in alle mogelijke contracten en ontdek wat het beste voor je eigen huishouden werkt.

Let ook goed op de kleine lettertjes van het energiecontract

Het afsluiten van een energiecontract doe je gelukkig erg makkelijk. Dit hoeft dus ook helemaal niet veel tijd te kosten. Neem echter wel genoeg tijd voor het lezen van de kleine lettertjes. Je weet hierdoor voor de volle 100% zeker wat je van het contract kunt verwachten en je komt tijdens de looptijd ervan ook niet voor gekke verrassingen te staan. En dat is wel zo belangrijk om te weten natuurlijk.

Het beste energiecontract afsluiten door een aantal leveranciers met elkaar te vergelijken

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen waar je zoal op moet letten tijdens het vergelijken en het afsluiten van een nieuw en fijn energiecontract. Kom je op dit moment vooral graag te weten waar je de beste deal tegen gaat komen? In dat geval is het een goed idee om een aantal leveranciers op een rijtje te zetten. Door deze met elkaar te vergelijken, kom je er al snel achter wat de voorwaarden per contract zijn en met wat voor premie je zoal rekening kunt houden. En dat maakt het afsluiten van het beste contract meteen weer wat makkelijker om te doen. Start je op korte termijn een keer met het vergelijken van een aantal bekende en minder bekende leveranciers?