NEDERLAND - Waar de eerste dag van juni op veel plaatsen nog grijs en af en toe miezerig was, lijkt de wisselvalligheid later in de week langzaam te verdwijnen. De buitjes worden minder talrijk en de zon laat zich steeds vaker zien.


Op zondag in de ochtend heeft de bewolking nog de overhand, maar het is wel overal droog. Er waait een zwakke tot matige en in de kustgebieden matige tot vrij krachtige noordenwind, windkracht 2 tot 5. In de middag breekt vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen de zon door. De temperatuur loopt op naar 16 graden in het westen en naar 20 of lokaal 21 in het oosten en zuidoosten.

In de nacht naar maandag kan met name in het noorden uit dikkere wolken wat lichte (mot)regen vallen. Ook overdag is er veel bewolking te zien en uit dikkere wolken valt af en toe wat lichte regen of motregen. In de avond volgt vanuit het westen meer regen. De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig van kracht en het wordt 17 graden in het westen en 19 in het oosten.

Dinsdag start bewolkt en in de ochtend regent het af en toe. In de middag komt het vooral landinwaarts tot enkele buien, maar tussendoor breekt ook de zon door. De zuidwestenwind is meest matig, aan zee nu en dan vrij krachtig en het wordt 18 graden aan zee en 20 of 21 graden landinwaarts.

Woensdag start bewolkt met wat regen, maar geleidelijk wordt het droog en breekt de zon steeds vaker door. Het wordt dan 16 tot 19 graden.

Donderdag en vrijdag is er ook een mix van zon, wolken en soms een enkele bui. De temperatuur ligt veelal tussen 18 en 21 graden, maar direct aan zee en op de Waddeneilanden is het vaak niet warmer dan 16 of 17 graden.

Ook het volgende weekend en de dagen daarna lijken grotendeels droog en zonnig te gaan verlopen.