NEDERLAND - Na enkele frisse nachten, met vrijwel overal de nodige nachtvorst wordt het de komende week weer een stuk zachter. Vrijwel overal haalt de thermometer dagelijks de tien graden. Daarbij wordt het wel bewolkt, soms regenachtig en staat er een stevige wind.


Maandag lijkt nog grotendeels droog te verlopen al is het al vroeg bewolkt. In de middag kunnen zon, bewolking en een enkele bui elkaar aflossen bij een temperatuur van rond de tien graden. Daarmee is het weer vrij zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een krachtige zuidwestenwind (Bft. 4)

Ook de dinsdag start droog met wolkenvelden en wat zon, maar gedurende de middag en in de avond kan het op veel plaatsen gaan regenen. Het wordt tussen de acht en tien graden bij een krachtige zuidwestenwind.

Op woensdag wordt het grijs en nat en valt van tijd tot tijd wat motregen. Later op de dag neem de regen nog wat toe. De wind draait iets meer naar het westen en blijft krachtig. De temperatuur komt boven de tien graden, maar door de wind en regen voelt het niet zo zacht aan.

Ook op donderdag komt de thermometer boven de 10 graden, plaatselijk zelfs tot 12,13 graden. In tegenstelling tot voorgaande dagen lijkt het grotendeels droog te blijven, maar de westenwind trekt nog wel iets meer aan en kan aan de kust zelfs zeer stevig zijn tot windkracht 6.

Vrijdag wordt het dan weer iets koeler met temperaturen net onder de 10 graden. Het blijft wisselvallig met zowel bewolking, zon alsmede kans op wat buien.

In het volgende weekend lijkt het vooralsnog droog te worden bij een temperatuur van 7, 8 graden, maar wel met nog steeds een krachtige westenwind.