DIJK EN WAARD - Als je een grasveldje in je tuin hebt dan vraagt dat het nodige onderhoud. Vaak is het te klein voor een motormaaier, dus dan moet je met de handmaaier aan de slag en vervolgens op je knieën om de kanten bij te knippen. En dan nog de ergernis als het in de zomer te lang droog blijft en je grasveld verandert in geel stro. Daarom kiezen mensen er steeds vaker voor om kunstgras te leggen in de tuin. Dat is te koop in verschillende uitvoeringen en het grootste voordeel is dat het altijd groen blijft en geen onderhoud nodig heeft.

Is kunstgras veilig?

Sommige mensen twijfelen of kunstgras wel veilig is, bijvoorbeeld om er kleine kinderen op te laten spelen. Die twijfel kwam vooral door de discussie over kunstgras op sportvelden waarvan deeltjes los kwamen. Maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het hedendaagse kunstgras gewoon veilig is. Er zijn speciale grasmatten die geschikt zijn voor een speelveldje voor de kinderen. Je kunt je daarover laten informeren voordat je een bestelling doet. Bij Grasexpert.com kun je online bestellen, maar je kunt ook een afspraak maken voor advies op locatie. Een deskundige van het bedrijf komt dan bij je langs om je te adviseren over de beste keuze, afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Hoe wordt kunstgras geplaatst?

Kunstgras kun je eenvoudig plaatsen op een harde ondergrond of op zand of grond in de tuin. Als de kunst grasmat op zand of grond ligt dan kun je met speciale haken het kunstgras vastzetten. Het kan dan niet verschuiven of gaan omkrullen. Deze haken zijn vooral geschikt voor wat langer gras. Als je kiest voor laagpolig gras dan kan het zijn dat je de haken ziet zitten en dat vindt niet iedereen een mooi gezicht. Als je online kunstgras bestelt is het uiteraard zaak om goed te meten hoeveel je nodig hebt. Het mooiste resultaat bereik je door een stuk in één geheel te leggen. Koop dus een stuk kunstgras dat groter is dan je beoogde grasveld. Je kunt het dan netjes op maat snijden bij het leggen en ook rekening houden met hoeken en rondingen.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Kunstgras is over het algemeen goed bestand tegen weer en wind. Het kan daarom jaren meegaan. Het maakt daarbij niet uit of je het op grond of zand legt of op een harde ondergrond. Kunstgras is dan ook prima geschikt voor je balkon of dakterras. Het is wel belangrijk om regelmatig te controleren of het kunstgras nog in goede conditie is. Als er veel stukjes loslaten is het wellicht een goed moment om een nieuwe kunstgrasmat aan te schaffen. Kunstgras kan soms worden gerepareerd als het beschadigd is. Je kunt hierover informatie inwinnen bij de leverancier van het kunstgras. Uiteraard zit er bij levering ook gewoon garantie op.