NEDERLAND - Na enkele zonnige dagen ziet de komende week er een stuk anders uit en doet het gezegde "Maart roert zijn staart" zijn naam weer eer aan. Met name in het begin van de week is er grote kans op enkele (winterse) buien.


Zondag wordt een vrij gure dag. Vanuit het noorden trekken in de ochtend enkele maartse buien het land binnen waarin die vooral in het noordoosten van het land kunnen overgaan in natte sneeuw. Het wordt hooguit een graad of zes, maar tijdens buien voelt het kouder aan. In de middag breekt vanuit het noorden de zon af en toe door bij een matige wind die aan zee wat krachtiger is. In de avond kan het licht gaan vriezen en is er kans op gladheid.

Maandag wordt opnieuw een dag met veel bewolking en hier en daar wat buien. Door een zuidwestelijke wind blijven er twee storingen boven het land hangen waarin vooral het noorden en zuiden gevoelig zijn voor buien. In de loop van de dag klaart het ook af en toe eventjes op bij 6 a 7 graden maximaal.

Op dinsdag lijkt het nog natter te worden. We komen in een nog koudere lucht terecht, en daardoor wordt de buienactiviteit nog wat groter. Vanaf de vroege ochtend kan het hele land op regenbuien rekenen, en vooral in het noorden van het land kan dat ook met winterse neerslag gepaard gaan. De wind draait terug naar noordwestelijke richting, is aan zee soms even stevig. In de loop van de dag komt soms een waterig zonnetjenog even door.

Ook woensdag komt de zon er geregeld bij, maar lijkt de buienkans wat af te nemen. Nog steeds valt er een enkele bui, en de kans dat daar wat sneeuw bij zit wordt vooral in de zuidelijke helft van het land wat groter.

Op donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig en wordt de verwachting tegen het eind van de week nogal onzeker. De temperaturen lijken nog iets verder te dalen naar pakweg 5 graden en er blijft kans op (winterse) neerslag. In de nachten vriest het, zeker als er even sneeuw ligt. Overdag is het hooguit 4 tot 6 graden. In het volgende weekend lijkt het wel weer wat zachter te worden (richting de 8 graden), maar blijft er een gerede buienkans ontstaan.