We krijgen steeds vaker te maken met gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door onze voeding. Dit is natuurlijk vervelend nieuws, maar een positief punt hierbij is wel dat veel van deze door voeding veroorzaakte problemen kunnen worden opgelost door het dieet aan te passen. Onder meer lactose intolerantie, een te hoog cholesterol, histamine intolerantie en gluten intolerantie komen vaker voor.

Lactose intolerantie en de rol van lactase

Lactose intolerantie treft een aanzienlijk deel van de bevolking, wat leidt tot ongemak na het consumeren van lactose bevattende producten. Het mooie is dat er een eenvoudige oplossing bestaat in de vorm van lactase supplementen. Lactase is het enzym dat ontbreekt of in onvoldoende mate aanwezig is bij mensen met lactose intolerantie, en helpt bij de afbraak van lactose, waardoor je toch kunt genieten van je favoriete zuivelproducten zonder de ongemakkelijke bijwerkingen.

Een te hoog cholesterol komt steeds vaker voor

Een te hoog cholesterol is een groeiend probleem, mede door onze levensstijl en dieetkeuzes. Het aanpassen van je dieet, meer bewegen en stoppen met roken zijn belangrijke stappen wanneer je te maken hebt met een te hoog cholesterol. Daarnaast zijn er supplementen zoals rode gist rijst en visolie, die bekend staan om hun potentieel positieve effect op cholesterolniveaus.

Het vinden van balans bij een histamine intolerantie

Histamine intolerantie kan leiden tot diverse symptomen, zoals huiduitslag, hoofdpijn en maag-darmklachten. Naast het aanpassen van je dieet om histaminerijke voedingsmiddelen te vermijden, zijn er supplementen die kunnen helpen bij het beheersen van deze aandoening. Quercetine en vitamine C zijn natuurlijke antihistaminica die de histamine reactie in het lichaam kunnen moduleren en verlichting kunnen bieden.

Meer mensen krijgen te maken met een gluten intolerantie

Steeds meer mensen ervaren gezondheidsklachten wegens het hebben van gluten intolerantie. Voor mensen met gluten intolerantie of coeliakie kan het vermijden van gluten een grote impact hebben op hun welzijn. Er zijn nog geen supplementen die in staat zijn om gluten te neutraliseren, maar je kunt wel bewust kiezen voor producten die kunnen helpen bij de spijsvertering en het verlichten van symptomen, zoals enzymen die specifiek zijn ontworpen om gluten te helpen verteren. Deze supplementen kunnen een hulpmiddel zijn bij onbedoelde blootstelling aan gluten.

Aanpassing van dieet en de inname van supplementen

We zijn door de jaren heen anders gaan eten en we vinden steeds meer ‘vreemde’ ingrediënten in onze alledaagse producten. Meer mensen ervaren hierdoor gezondheidsklachten. Het is op de eerste plaats natuurlijk belangrijk om aanpassingen te maken in de levensstijl en het dieet, zodat de klachten kunnen worden voorkomen. Daarnaast kun je supplementen van Intoleran.com/nl nemen om een extra laag ondersteuning aan het lichaam te bieden. Zo zijn er ondersteunende middelen die het lichaam helpen lactose beter af te breken, waardoor de klachten rondom lactose intolerantie afnemen. Door het dieet beter af te stemmen op ons lichaam, door goed naar het lichaam te luisteren én door de juiste ondersteunende middelen te gebruiken kunnen we het aantal gezondheidsklachten terugdringen.