Fietsen is weer helemaal terug van toch wel een beetje weg geweest. Dit heeft voor een groot deel ook te maken met de komst van elektrische fietsen. Mensen die meer moeite hebben met fietsen, bijvoorbeeld door de lichamelijke belasting, stappen veel gemakkelijker op een elektrische fiets. Daarnaast is het voor iedereen ook gewoon veel comfortabeler, zeker bij het maken van lange ritten. Steeds meer mensen fietsen naar het werk en we maken ook meer plezierritjes op de elektrische fiets. Als de accu van de fiets op is, dan kan er een nieuwe accu worden gekocht of de accu kan worden gereviseerd. Steeds meer mensen kiezen voor de laatste optie. Wat zijn nu de voordelen van het laten reviseren van de fietsaccu?


1. Kostenbesparing

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een accurevisie is de kostenbesparing. We leven in dure tijden en willen allemaal meer op onze uitgaven letten. Het aanschaffen van een nieuwe accu voor je elektrische fiets kan behoorlijk in de papieren lopen. Een fietsaccu revisie is in verreweg de meeste gevallen een stuk goedkoper dan de aankoop van een geheel nieuwe accu, terwijl je fiets na revisie weer net zo goed presteert als voorheen. Zo houd je meer geld over voor andere zaken.

2. Duurzaamheid

Door te kiezen voor revisie draag je bij aan een duurzamere wereld. In plaats van de oude accu weg te gooien, krijgt deze een tweede leven. Dit vermindert de hoeveelheid afval en spaart de grondstoffen die nodig zijn voor het produceren van een nieuwe accu. Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit en door je accu te laten reviseren neem je een verantwoordelijke stap in de goede richting.

3. Verbeterde prestaties

Bij revisie wordt de oude accu voorzien van nieuwe, vaak betere cellen. Heb jij bijvoorbeeld een Bosch fietsaccu en laat je deze reviseren? Dan is het goed mogelijk dat de accu na revisie nog beter presteert dan deze heeft gedaan toen de accu helemaal nieuw was. Je zult merken dat je fiets langer mee kan op een enkele lading, wat je de vrijheid geeft om langere tochten te maken zonder je zorgen te maken over de accuduur.

4. Persoonlijk advies

Wanneer je kiest voor revisie, dan kun je vaak rekenen op persoonlijk advies van de specialist. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het kiezen van de juiste capaciteit voor jouw gebruik of andere vragen beantwoorden over het onderhoud en optimaliseren van je fietsaccu. Dit maakt de service niet alleen technisch voordelig, maar ook informatief. Je leert hoe je het maximale uit je fietsaccu kunt halen en dit biedt belangrijke voordelen voor jouw persoonlijke gebruik van de fiets.

5. Garantie op de revisie

Veel bedrijven die accurevisie aanbieden, geven garantie op hun werk. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwaliteit en betrouwbaarheid. Mocht er onverhoopt toch iets niet in orde zijn na de revisie, dan kun je rekenen op goede service en ondersteuning. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Het is daarmee een mooie manier om te besparen, weer te genieten van je fiets én goed bij te dragen op het gebied van duurzaamheid.