NEDERLAND - Hoewel officieel de winter pas op 21 december ingaat is het komende woensdag 1 december wel de start van de meteorologische winter. Aan het weer is dat in ieder geval te merken want de komende week is er vrijwel dagelijks kans op winterse buien.


Na een regenachtig weekend start de maandag al koud en kan het in de ochtend plaatselijk glad zijn. Er kunnen al enkele buien voorkomen en in de loop van de dag neemt de bewolking steeds meer toe. De noordwestenwind is matig tot iets steviger aan de kust bij een dagtemperatuur tussen de 4 en 7 graden.

Op dinsdag zullen regenbuien de dag grotendeels bepalen. De regen brengt wel even wat zachtere lucht met zich mee en op sommige plaatsen kan het zelfs 10,11 graden worden. De noordwestenwind is in het binnen land matig, maar aan de kust vrij krachtig (6 bft.)

Ook op woensdag wordt het regenachtig en zacht met een temperatuur van rond de 9, 10 graden. In de middag komt de zon zich wat vaker laten zien.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer omlaag. In de nacht kan het rond het vriespunt liggen en overdag richting de 5,6 graden. Zowel de regen- als wind nemen ten opzichte van de twee dagen ervoor iets af al is een bui altijd mogelijk.

Vrijdag wijkt niet veel daarvan af en ook dan wordt het rond de zes graden bij een mix van wolken, zon en een plaatselijke (winterse) bui.

Volgend weekend zijn er ook nog (winterse) buien mogelijk al lijkt dat de opmaat naar wat rustiger weer in de week daarna waarin het ernaar uitziet dat het wel fris wordt, maar de buienkans afneemt.