NEDERLAND - Vandaag en het begin van de week zijn koud, nat en guur met op vele plaatsen kans op (natte) sneeuw en regen. Later in de week lijken de temperaturen langzamerhand omhoog te gaan


Zondag
aan het begin van de middag bereikt een neerslaggebied vanuit het zuidwesten ons land. Als eerste begint het in Zeeland te sneeuwen en eind van de middag valt in de zuidwestelijke helft (natte) sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. De matige tot vrij krachtige zuidenwind maakt het voor het gevoel fors kouder. In de avond krijgt ook de rest van het land met sneeuwval te maken. Op grote schaal kan een sneeuwdek van 1 tot 3 cm ontstaan.

Maandag wordt een bewolkte dag met van tijd tot tijd neerslag. In het westen en zuiden valt de neerslag waarschijnlijk grotendeels als regen bij 4 of 5 graden. In het oosten en noorden is het enkele graden kouder en valt, vooral de ochtend, de neerslag nog deels als (natte) sneeuw.

Ook op dinsdag, tijdens de Sinterklaas-viering, krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien en valt regelmatig neerslag. De temperaturen gaan wel ietsjes omhoog. Waarschijnlijk valt er op de meeste plaatsen regen bij middagtemperaturen van 4 tot 6 graden. In het oosten en noordoosten kan nog altijd natte sneeuw vallen bij 1 tot 3 graden

De dagen daarna zien er zeer onzeker uit en zijn lastig te voorspellen. Woensdag en donderdag lijken de nachten nog koud te worden, maar kan overdag de temperatuur zomaar richting de 6 of 7 graden gaan. Bij een matige wind kunnen er buien ontstaan, maar lokaal kunnen er ook zomaar droge dagen tussen zitten.

Vrijdag en in het volgende weekend draait de wind mogelijk naar het zuidwesten en die kan voor temperaturen tussen de 7 en 10 graden zorgen. Die dagen verlopen mogelijk wisselvallig met buien of een mix van wolken en een zonnetje.