Dat goed slapen belangrijk is heb je vast eerder gehoord; het lichaam herstelt zich, de organen reinigen zichzelf, je zenuwstelsel komt tot rust, je immuunsysteem krijgt een update…

Maar hoe zorg je er nou voor dát je goed slaapt? In dit artikel krijg je een aantal praktische en direct toepasbare tips van dé slaapkenner NICO VAN DE NES!


Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit klinkt misschien gek, maar dit gezegde gaat ook zeker op voor lekker slapen. Als je een drukke dag hebt gehad, heb je soms wat hulp nodig om over te schakelen naar een ontspannen gemoedstoestand. Zorg er overdag voor dat je even buiten bent geweest, lekker even hebt bewogen en zoveel mogelijk daglicht hebt gezien. Drink na 15.00 uur geen koffie meer en dim ’s avonds de lichten, want fel en blauw licht blokkeren de aanmaak van melatonine (het slaaphormoon). Zet ook bijvoorbeeld het scherm van je telefoon zachter (veel telefoons hebben een nightshift functie, waarmee het scherm warmer licht afgeeft, dat is helemaal top!) En maak er een ontspannen avond van. Idealiter eet je na 20.00 uur niets meer en ga je tussen 22.00 en 23.00 uur naar bed.

De belangrijkste kamer in huis

De slaapkamer is het eerste wat je ziet als je wakker wordt én het laatste voordat je gaat slapen én een kamer waar je over het algemeen de meeste tijd doorbrengt. Al heb je dat als het goed is niet door omdat je lekker ligt te slapen. Zeker de moeite waard dus om er een zo aangenaam mogelijke sfeer te creëren. Zorg ervoor dat het rustig en opgeruimd is en ventileer de kamer zoveel mogelijk. Gebruik zachte kleuren en materialen en maak dat je bed er uitnodigend uitziet. Laat je inspireren in de winkels van NICO VAN DE NES voor prachtig beddengoed van mooie merken als Vandyck, Essenza, Beddinghouse en Dommelin. En vergeet je bed zelf niet! De vele voorbeelden in de showroom kunnen allemaal helemaal worden aangepast naar jouw smaak en woonstijl.

Een passend slaapsysteem

Hier wordt het voor veel mensen lastig. Want wát houdt dat nou precies in en hóe kom je erachter wat voor jou goed is? Daarvoor ben je bij slaapkenner NICO VAN DE NES in goede handen! Ervaren slaapadviseurs gaan je helpen door het oerwoud van al die verschillende soorten boxsprings, ledikanten, foam- en pocketveermatrassen. Samen met jou combineren ze de juiste materialen en technieken die passen bij jouw lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke comfortwensen. In de winkel heb je de mogelijkheid om vele topmerken met elkaar te kunnen vergelijken zoals o.a. Auping, Tempur, Pullman, Avek, NOX, Somnus of OptiSleep.

Niet alleen de bodem en het matras maar zeker ook een goed passend hoofdkussen en het juiste dekbed spelen een belangrijke rol. Heb je bijvoorbeeld last van transpireren door medicijngebruik of de overgang? Ook daarvoor zijn speciale dekbedden en materialen die het temperatuurverschil kunnen opvangen zodat je er minder ongemak aan ervaart en dus makkelijker (door) kunt slapen. Laat je goed informeren over de mogelijkheden.

Maak het jezelf gemakkelijk

Gemak dient de mens toch?! Neem dit ook mee in het uitzoeken van jouw nieuwe bed. Want wat dacht je bijvoorbeeld van matrassen die je niet meer hoeft te keren? Of een bed die je heel eenvoudig uit elkaar kunt rijden zodat het opmaken en stofzuigen een stuk makkelijk wordt! Zelfs in hoogte verstelbare bedden behoren tot de mogelijkheid zodat je makkelijker de hoeslakens kunt verwisselen en de instaphoogte kunt aanpassen. Er bestaan zelfs zogeheten slimme bedbodems met een anti-snurk functie!

Kortom; alles wat je nodig hebt om het jezelf én het inslapen zo aangenaam mogelijk te maken vindt je bij NICO VAN DE NES. Ga eens langs in een van de winkels in Schagen, Ursem of Broek op Langedijk om je te laten inspireren en informeren over de vele mogelijkheden.

© Kim van de Nes