DIJK EN WAARD - Als je een eigen bedrijf hebt dan is de kans groot dat je daarvoor gebruik maakt van internet. Al is het maar om e-mails te versturen naar je klanten. Maar veel bedrijven hebben tegenwoordig een website. Hier kunnen klanten lezen wat je te bieden hebt, een offerte aanvragen of producten bestellen. Maar wellicht gebruik je het internet voor veel meer dingen. Video conferencing bijvoorbeeld, met klanten over de hele wereld. Of misschien doe je intensieve videobewerking waarna je de beelden online deelt. Kortom: je internetverbinding moet stabiel en snel zijn om goed en zonder ergernissen te kunnen werken. Daarom wordt het tijd voor glasvezel, waarmee je van snel internet bent verzekerd.

Investeren in een digitale toekomst

Als je met je bedrijf intensief gebruikmaakt van internet en online faciliteiten, dan is het zeker het overwegen waard om te investeren in een goede en snelle internetverbinding via glasvezel. Glasvezel wordt op steeds meer plaatsen in Nederland aangelegd. Wel is het zo dat je als ondernemer meestal opdraait voor de kosten van het doortrekken van de kabels van de openbare weg naar je bedrijf. Als je op een bedrijventerrein bent gevestigd met meer ondernemers, dan kunnen jullie de kosten voor Cat5e kabels en andere materialen, en natuurlijk ook de arbeidskosten, natuurlijk met elkaar delen. Door gezamenlijk te investeren profiteren alle bedrijven van de voordelen van stabiel en snel internet.

Nooit meer problemen met haperend internet

Glasvezel is anno 2024 het meest stabiel als het gaat om internetverbindingen. Grote bedrijven zijn dan ook allang overgestapt. Een bijkomend voordeel is ook dat zowel de upload- als downloadsnelheid heel hoog zijn en bovendien gelijk. Bij DSL is de uploadsnelheid fors lager dan de downloadsnelheid. Dit betekent dat het vrij lang kan duren om grote hoeveelheden data te versturen. Een ander voordeel is de verbinding zeer stabiel is en veel minder storingsgevoelig dan DSL. Bij DSL is het risico groter dat de verbinding tijdelijk minder stabiel is. Vooral bij gebruik dat veel data vergt, zoals een videoconferentie, kan dat erg hinderlijk zijn.

Wat heb je nodig voor glasvezel?

Voor glasvezel heb je goede UTP kabels nodig. Die koop je bij UTP-kabel.nl. Maar een goed modem is natuurlijk ook belangrijk, dan wel een stabiele server als het om meerdere aansluitingen gaat. Laat je goed informeren welke investeringen nodig zijn voor het overstappen op glasvezel voordat je er aan begint. Zo weet je wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. Wil je de aansluiting volledig uitbesteden, vraag dan een offerte aan bij verschillende bedrijven. Het kan ook zeker de moeite lonen om providers te vergelijken qua maandlasten. Let er op dat je een abonnement neemt dat past bij je bedrijf. Een eenmanszaak heeft andere eisen dan een bedrijf met 100 man personeel. Soms wil een provider je overtuigen een duurder abonnement te nemen, terwijl je dat niet nodig hebt.