De parkeerplekken bij vliegvelden blijken de eigenaren goud geld op te leveren. Inmiddels kost een week parkeren op een vliegveld nu zo’n 82 euro. Onder meer Schiphol verdient er zo’n 150,4 miljoen euro op jaarbasis aan. Dat terwijl bijvoorbeeld Charleroi Airport en Rotterdam Airport hun prijzen verlagen. Populaire vliegvelden gebruiken hun parkeergelegenheden dus als cashcow.

Stijgende prijzen

De prijzen bij vliegvelden blijven maar stijgen. Nog nooit eerder betaalde je als reiziger zoveel voor een officiële parkeerplaats op het vliegveld. Met name bij Schiphol blijft men de prijzen maar verhogen. Het is dan ook niet gek dat reizigers op zoek gaan naar alternatieven. Dat ziet ook Parkos, een vergelijkingssite voor parkeerplekken.

Parkeren buiten de officiële plaatsen komt een stuk meer in trek. Je parkeert dan bij een commerciële parkeerbeheerder, net buiten de stad waar het vliegveld gevestigd is. De reiziger moet dan nog pendelen naar het vliegveld, maar uiteindelijk zorgt het voor minder kosten. Parkos ziet dat haar klanten graag een stukje extra willen reizen, als dat voor lagere kosten zorgt.

Vroegtijdig reserveren helpt je op kosten te besparen

Wie wil besparen, doet er goed aan om op tijd te boeken. Bij Parking Eindhoven bespaar je al snel honderden euro’s door op tijd te reserveren.

Wacht je te lang, dan loop je het risico dat de goedkoopste opties al zijn volgeboekt. De overgebleven beschikbare plekken zijn dan ook duurder. Onderling zitten er grote verschillen in de kosten van parkeergarages. Zo is op Schiphol is P3 Lang Parkeren Terrein de goedkoopste optie. Ook hier geldt: op tijd boeken. Niets is namelijk zo duur als parkeren op het vliegveld zonder reservering.

Vergelijken heeft nut

Parkeerplekken vergelijken heeft nut. Je kunt daarmee echt tientallen euro’s per week besparen. Geld dat je liever uitgeeft op je vakantiebestemming dan op het parkeerterrein. Vergelijken is heel simpel: je geeft aan van welk vliegveld je vertrekt, kiest van wanneer tot wanneer je auto op de parkeerplaats staat, en zoekt een parkeerplek. Zo kom je aan de beste deals.

Vaak is het ook mogelijk om daarbij extra opties te boeken. Bijvoorbeeld dat een parkeerbeheerder je auto alweer voor je klaarzet bij het vliegveld. Zo kom je ontspannen terug van vakantie en heb je geen stress van het heen-en-weer pendelen naar de parkeerplaats. Ook deze extra opties vallen vandaag de dag online te vergelijken. Zo houd je geld over voor de leuke dingen op vakantie.