NEDERLAND - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses Beatrix gaf het startsein voor deze historische dag vanuit Speeltuinvereniging Baarn in het bijzijn van Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton, en Maurice Hols, algemeen directeur ViacomCBS Noord-Europa.

Dit jaar vinden tijdens de Buitenspeeldag volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid geen grote speelevenementen plaats. Om toch kinderen te motiveren om na een periode zonder school en sportactiviteiten buiten te spelen, geven Jantje Beton en Nickelodeon via www.buitenspeeldag.nl éxtra veel tips op welke manieren kinderen vandaag op een veilige manier buiten kunnen spelen. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop buiten te laten spelen.

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Zo gaat ook dit jaar de Nickelodeon zender tussen 13:00 en 17:00 uur op zwart.

Tijdens deze bijzondere editie werken Jantje Beton en Nickelodeon samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Deze organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buitenspelen en sporten en ondersteunen onze boodschap dan ook van harte.