NEDERLAND - Zaterdag is de lente officieel van start gegaan. het weer voor de komende dagen moet daar nog even aan wennen, want eigenlijk is het op dit moment nog iets te koud voor het jaar. Later in de week zien we het wat zachter worden waarbij het grotendeels droog blijft.


Maandag zal het in het gehele land zo'n 8-9 graden zijn hetgeen iets te koud is voor de tijd van het jaar. Doorgaans is het rond de twaalf graden eind maart. De dag verloopt droog met wel aardig wat bewolking. Met name aan de kuststreek kan daar af en toe een waterig zonnetje doorheen komen.

Op dinsdag wordt het met 10-12 graden iets zachter. Daarbij staat een matige zuidwestenwind. Het zal wederom een dag zijn met een mix van wolkenvelden en zon zijn. Lokaal kan er een spatje regen vallen welke is te verwaarlozen.

Vanaf woensdag gaan de temperaturen nog iets omhoog waarbij het in het zuidoosten de 15 graden kan aantikken. Langs de kust en in het noorden wordt het maximaal 12 graden. De zon laat zich hierbij steeds vaker zien.

Ook donderdag zal de temperatuur variëren tussen de 11-15 graden bij een zwakke zuidwestenwind en een zelfde weerbeeld als de dag ervoor. Dat betekent hier en daar wolkenvelden waar de zon regelmatig doorheen breekt.

Vrijdag is de kans op regen iets groter, met name in de noordelijke helft van het land, maar grote hoeveelheden hoeven wij niet te verwachten.

In het volgende weekend neemt de wind uit het zuidwesten iets toe, maar stijgen ook de temperaturen licht (12-16 graden). Zaterdag verloopt droog met regelmatig zon, terwijl op zondag de regenkans iets groter is. De verwachting is dat het rustige lenteweer ook in de week daarna, richting Pasen, zal aanhouden.