DIJK EN WAARD - Toon je waardering voor medewerkers of zakenpartners door hen regelmatig te verrassen met een kleinigheidje. Dat kan een leuk strandpakket zijn, kort voor de zomerperiode. Denk aan de combinatie van een tijdschrift, een bedrukte strandtas, een flesje wijn en bijvoorbeeld een mooi strandlaken. Of denk aan waterflessen bedrukken met het logo van je bedrijf. Ideaal voor tijdens een wandeling, een middag vissen of bijvoorbeeld een ochtend fotograferen in de natuur. Een bedrukte waterfles sluit hiermee goed aan op de hobby’s van een groot deel van je medewerkers. Het is daarmee een relatiegeschenk waaraan men echt wat heeft. Dat laatste is steeds belangrijker in een tijd waarin steeds meer mensen zich bewust afzetten tegen de consumptiemaatschappij die ontstaan is. In dit artikel lees je er meer over.

Kies voor praktische en duurzame relatiegeschenken


De tijd dat men blij werd van een bedrukte pen of een keycord voor de kinderen is voorbij. Hoewel dergelijke relatiegeschenken op grote beurzen en evenementen nog steeds worden uitgedeeld, zijn ze minder geschikt als cadeau voor een medewerker. Een medewerker heeft baat bij een duurzaam en praktisch presentje. De waterfles is daar een voorbeeld van; hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor aanstekers laten bedrukken voor je personeel. Deze aanstekers zijn breed inzetbaar. Niet alleen collega’s die nog regelmatig roken hebben er wat aan, maar ook de collega’s die de aansteker gebruiken voor het aansteken van kaarsen in huis.

Schenk een thermosfles met het verbod op kartonnen bekers

Op kantoor mogen sinds begin van dit jaar niet langer kartonnen of plastic bekertjes worden gebruikt. Medewerkers worden geacht een mok of bijvoorbeeld thermosbeker te gebruiken voor hun koppen koffie of thee. Speel hier als werkgever slim op in, door alle medewerkers te verrassen met een bedrukte thermosfles. Zo zijn ze dagelijks verzekerd van een warme kop koffie of thee! De thermosfles komt niet alleen op kantoor van pas, maar ook daarbuiten bij een wandeling of fietstocht in het weekend. Een duurzaam en praktisch presentje!

Relatiegeschenken dragen bij aan naamsbekendheid

Het uitdelen van bedrukte relatiegeschenken draagt niet alleen bij aan de band tussen een werkgever en werknemer. Ook heeft het een positieve impact op de offline zichtbaarheid en daarmee naamsbekendheid van een organisatie. De bedrukte strandtas of bijvoorbeeld een bedrukte drinkfles zal buiten het eigen kantoor gezien worden door anderen. Mogelijk googelen zij thuis nog eens op je bedrijfsnaam om te zien wat je aanbiedt.