DIJK EN WAARD - Ben jij een fan van spirituele producten en vraag jij je af waar je deze kunt kopen bij jou in de buurt? Of ben je op zoek naar een geschikt cadeau voor een goede vriend of vriendin die erg thuis is in de spirituele wereld? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van spirituele producten die geschikt zijn als cadeau voor iemand die dichtbij je staat en tips waar je ze kunt kopen!


Wierook: Fijn voor in huis, leuk als cadeau

Wierook is een heel fijn product om in huis te hebben, of je nu zelf erg spiritueel ingesteld bent of niet. Het zorgt voor een prettige geur in huis en dit draagt ook bij aan de sfeer die er hangt. Het is in feite vergelijkbaar met geurkaarsen en er is dus niet per se iets zweverigs aan. Het grootste voordeel van wierook, is dat het zorgt voor meer ontspanning. Wierook bestaat enkel uit natuurlijke producten, zoals harsen, aroma’s en kruiden. Je kunt het in verschillende vormen krijgen, waaronder stokjes, kegeltjes en losse kruiden. De meest populaire soorten wierook zijn:


 • Lavendel wierook

 • Sandelhout wierook

 • Tuinwierook

 • Lotus wierook

 • Eucalyptus wierook

 • Jasmijn wierook


Sandelhout wordt vaak gezien als een zuiverende soort wierook, hier komt ook het idee vandaan dat je het kunt gebruiken om demonen of boze geesten weg te jagen. Ook vandaag de dag worden er nog regelmatig zuiveringsrituelen uitgevoerd met sandelhout, bijvoorbeeld als mensen in een nieuwe woning trekken. Om wierook te branden, heb je ook een wierookbrander nodig. Er bestaan verschillende soorten, waaronder as vangers, verdampers en vuurvaste houders. Welke brander je het beste kunt kopen, hangt af van de vorm waarin jij jouw wierook koopt.

https://www.youtube.com/watch?v=25UbrqWI-hk


Een zoutlamp als decoratie en luchtzuiveraar

Ben je op zoek naar een product dat je mooi in huis neer kunt zetten, maar dat daarnaast ook een andere functie heeft? Een zoutlamp is erg geschikt als decoratie, maar dient ook als een natuurlijke luchtzuiveraar. Het himalayazout heeft namelijk een positief effect op de negatieve ionen in de lucht, die je normaal gesproken alleen in de natuur tegenkomt. Een zoutlamp is gemaakt uit een groot brok zout waar een lampje of een kaarsje in is gezet. De kleur van het zout zorgt voor een warme en sfeervolle lichtkleur. Naast het zuiveren van de lucht heeft een zoutlamp kopen nog meer voordelen:


 • Zoutlampen verminderen vervelende geuren

 • Zoutlampen houden straling tegen

 • Zoutlampen zorgen voor meer ontspanning

 • Zoutlampen reguleren de zuurtegraad in het bloed

 • Zoutlampen stimuleren de werking van de organen

 • Zoutlampen stimuleren een gezond, vrolijk en uitgerust gevoel

 • Zoutlampen zorgen voor een goede stofwisseling in de huid, het lichaam en de hersenen


Spirituele producten kopen in Dijk en Waard

In Dijk en Waard zelf is momenteel geen winkel waar je spirituele producten kunt kopen, maar in de omgeving zijn er wel een aantal specialisten te vinden. Zo heb je Aurana in Hoorn, waar je terecht kunt voor wierook, edelstenen en spirituele sieraden. Ben je op zoek naar een spiritueel cadeau, dan is dit dus een ideale locatie. Een zoutlamp kun je het beste online bestellen, aangezien deze vaak uit het buitenland komen. Gelukkig zijn er genoeg webshops waar je terecht kunt voor spirituele producten, zoals Spiru.