ALKMAAR - Vergelijkingssite Zeker.com is een landelijke actie gestart om de horeca een hart onder de riem te steken. Bij iedere overstap van zorgverzekering, doneert Zeker.com 10 euro naar een horecagelegenheid naar keus van de overstapper. En niet alleen de horeca profiteert, want mensen kunnen zelf honderden euro's besparen op de zorgpremie.


Hoe werkt de actie
Voor iedereen die voor 1 januari 2021 via Zeker.com overstapt van zorgverzekering, wordt geld gedoneerd aan hun favoriete horecagelegenheid.

Meedoen met deze actie kan zo:

  • Ga naar www.zeker.com

  • Klik op de horeca actie

  • Kies een favoriete horecagelegenheid

  • Vergelijk de zorgverzekering en stap over

  • Zeker.com doneert €10,- aan de opgegeven favoriete horecagelegenheid

Overstappen van zorgverzekering en meedoen aan de actie is natuurlijk gratis.

Bespaar tot € 600 op de zorgpremie
Ieder jaar stappen meer dan 1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Hiermee besparen ze veel geld op de zorgpremie. De besparing in 2021 kan oplopen tot wel € 600 per jaar. Zeker mensen die al jaren bij dezelfde verzekeraar verzekerd zijn, kunnen veel geld besparen.

"Voor aankomend jaar zien we alleen al een premieverschil van € 504 tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering. En dat terwijl de dekking van de basisverzekering overal hetzelfde is", vertelt Leon Schouten van Zeker.com. Ook zijn er nog steeds ontzettend veel Nederlanders verzekerd via een collectiviteit van de werkgever of vereniging. Omdat er collectiviteitskortingen worden gegeven, denken mensen hier goedkoper uit te zijn. Maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval. Door dit jaar de zorgverzekering via zeker.com vrijblijvend te vergelijken en over te stappen, besparen mensen niet alleen zelf veel geld, maar steunen zij ook de lokale horeca. Een win-win situatie.

Steentje bijdragen aan noodlijdende horeca
Schouten sprak voorafgaand aan de actie met een aantal horecaondernemers. Op diverse manieren proberen zij in deze rare tijd inkomsten te genereren. Van diner boxen en koffie to-go tot cadeaubonnen. Alles is welkom. "De horeca heeft het al maanden ontzettend moeilijk en als horeca liefhebber wil ik graag een steentje bijdragen. We hebben deze actie op touw gezet om de noodlijdende horeca te steunen. Het is een landelijke actie en iedereen kan gratis meedoen."

Ook meedoen? Ga naar zeker.com, kies jouw favoriete horecagelegenheid, stap over en bespaar. Voor wie voor 1 januari overstapt, wordt de oude zorgverzekering automatisch opgezegd.