NEDERLAND - Na een warme, soms broeierige Moederdag, liggen de temperaturen komende weker fiks hoger dan de afgelopen weken het geval was en die horen bij de tijd van het jaar. Na enkele frisse weken zal de thermometer de gehele week tussen de 15 en 18 graden aangeven waarbij het wel wisselvallig is.


De nacht naar maandag wordt al zacht met temperaturen tussen de 14 en 17 graden al komen er nog geregeld onweersbuien voor. Die buien zien we ook nog in de ochtend al breekt 's middags vanuit het westen de zon vaker door. Met zo'n 16 tot 18 graden in de westelijke helft van het land en in het oosten en zuiden rond de 20 graden is het goed te doen.

Dinsdag geeft dezelfde temperaturen met ook hier en daar wat kans op buien en een mix van wolkenvelden en zon bij een matige noordenwind.

Vanaf woensdag gaat de temperatuur (15-18 graden) lichtjes naar beneden, en blijft het tot het weekend vrij stabiel. De wind komt dan uit het westen en is matig van kracht.

Ook donderdag wordt het bij een westenwind rond de 15 graden langs de westkust en in het noorden tot 18 graden in het oosten en zuiden.

Vrijdag is de plaatselijke regenkans weer iets groter al zullen dit geen grote regenbuien zijn. Ook dan zijn er voornamelijk zon en wolkenvelden te zien bij een noordwestelijke wind.

In het volgende weekend blijft het ook rustige lenteweer met vooral op zaterdag aardig wat zonuren. Er staat weinig wind en de temperaturen liggen tussen de 16 en 19 graden.