DIJK EN WAARD - Elke werkomgeving heeft zijn uitdagingen. Hoe dichter je bij jezelf kunt blijven, des eenvoudiger wordt het om staande te blijven. Leiding nemen over je eigen leven is belangrijk om grenzen te kunnen stellen, balans te bewaren en in duidelijke communicatie te gaan met anderen. Trainingen als feedback geven en ontvangen en trainingen voor persoonlijk leiderschap geven inzicht in hoe je deze vaardigheden uitdraagt en waar nog kan worden bijgeschaafd. Ontdek wat persoonlijk leiderschap voor jou inhoudt en hoe je zelf de leiding kunt terugnemen wanneer dit is ontglipt. Deze trainingen zijn voor zowel medewerkers als leidinggevenden, professionals en teams van essentieel belang. Zaken die nu nog voor onduidelijkheid zorgen, kunnen tijdens de trainingen effectief worden besproken en via oefeningen worden behandeld.

Training feedback geven en ontvangen

Tijdens de training feedback geven en ontvangen ligt de nadruk op het versterken van de open communicatie. Samen met je collega’s ga je aan de slag en leer je het principe van feedback geven en ontvangen onder de knie te krijgen. Het uiteindelijke doel is een ontspannen werksfeer creëren, waarin irritaties niet langer worden stilgehouden. Verschillende onderwerpen worden behandeld, die altijd zijn afgestemd op de daadwerkelijke omstandigheden binnen de organisatie of teamverband. Zo wordt effectief inhoudelijk op praktijksituaties ingegaan, waardoor het voor iedere deelnemer direct toepasselijk is. De trainingen worden volledig op maat samengesteld, op basis van het niveau van de deelnemers en de leerbehoefte binnen de organisatie. Krijg inzicht in belemmerende overtuigingen, feedbackvaardigheden en leer hoe je kunt omgaan met feedback. Samen formuleer je concrete actiepunten voor positieve resultaten in de nabije toekomst.

Workshop persoonlijk leiderschap

Naast trainingen in het geven en ontvangen van feedback kan tevens de workshop persoonlijk leiderschap worden gevolgd. Hierin staat het belang van persoonlijk leiderschap centraal. Ontdek waarom dit belangrijk is voor je persoonlijke leven, maar ook tijdens het werk. Een balans kan worden opgemaakt in hoeverre je leiding neemt over je eigen leven. Het doorlopen van diverse oefeningen toont je hoe je proactief kunt zijn. Zelfreflectie is hier een belangrijk onderdeel van en geeft ruimte tot het doorbreken van aangeleerde gewoontes. Er wordt gekeken naar persoonlijke waarden en talenten en hoe je authenticiteit en bezieling behoudt wanneer je voor uitdagingen komt te staan. Je ontvangt effectieve tips en trucs, die je focus geven over leiderschap in privé- en werksituaties.

Waardevolle inzichten voor werkplezier

Doel van de trainingen is om te leren hoe je met meer plezier kunt werken en persoonlijke kwaliteiten effectief kunt benutten en inzetten in proactief handelen. Aan de hand van een persoonlijke intake wordt informatie verzameld en een specifieke leervraag opgesteld. Ervaren trainers begeleiden de deelnemers door verschillende oefeningen, waardoor met uitdagende thema’s kan worden geoefend. Haal het maximale uit jezelf naar boven en oefen met thema’s als feedback geven en ontvangen en ontdek hoezeer je leiding neemt over je eigen leven. Het zal je positie op de werkvloer en de communicatie met teamleden ten goede komen.