NEDERLAND - Het ziet er naar uit dat er voorlopig nog geen einde komt aan de droge en zonnige dagen. Na een tropisch weekend komen ook de eerste dagen van de nieuwe week in de buurt van de 30 graden. De temperatuur doet daarna een klein stapje terug, maar blijft evenwel rond de 25 graden schommelen.


Ook op zondag wordt het tropisch warm met op uitgebreide schaal 30 tot 32 graden in ons land. Daarmee wordt het de warmste dag van het jaar tot nu toe. Ook op de stranden is het warm met 28 of 29 graden en zelfs de Wadden kunnen een zomerse dag noteren met maar liefst 26 of 27 graden. Het blijft droog en ronduit zonnig met slechts enkele sluierwolken die over het land trekken.

Ook de nieuwe week start warm met op maandag temperaturen van 26 tot 31 graden. Daarmee blijft het ruim boven de 19 tot 22 graden die gebruikelijk is halverwege juni. Het is wederom zonovergoten bij een meest matige wind uit het oosten.

Op dinsdag is er weinig verandering, want het wordt slechts een fractie minder warm dan de voorgaande dagen. De temperatuur stijgt naar zo'n 25 graden in het uiterste noorden tot lokaal 29 graden in het zuidoosten. Het is wederom de zon die het weerbeeld domineert en daarmee is het schitterend weer voor bijvoorbeeld een wandeling door de natuur.

Vanaf woensdag doet de temperatuur een stapje terug, maar het blijft warm voor de tijd van het jaar. Dagelijks stijgt de temperatuur naar 22 tot 27 graden waarbij de hoogste waarden landinwaarts worden gehaald.

Donderdag zullen er net als op woensdag enkele stapelwolken ontstaan, maar die brengen vooralsnog nog geen regen, waarmee de kans op natuurbranden ook wordt vergroot. Net als de voorgaande dagen zullen de nachtelijke temperaturen rond de 16 graden liggen en overdag rond de 25 graden.

De droogte houdt ook op vrijdag en in het volgende weekend aan. Omdat de wind toch weer richting de noordhoek gaat lijkt het met name in het noorden en langs de kust wat koeler te worden, maar het blijft vooralsnog aangenaam en zonnig.