HILVERSUM - Het advies om toch zoveel mogelijk thuis te blijven zal met name voor de muziekliefhebbers een iets mindere last zijn. Komende nacht begint namelijk weer de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Iets na middernacht zal Jeroen van Inkel, een van de drie nieuwe presentatoren in de Top 2000 aftrappen met de nummer 2000, "Can 't Get It Out Of My Head" van Electric Light Orchestra. Op Oudejaarsavond zal men vlak voor de jaarwisseling eindigen met de nieuwe nummer 1, "Roller Coaster" van Danny Vera.


De zeven dagen muziek en 2000 platen worden dit jaar gepresenteerd door Jeroen van Inkel, Frank van 't Hoff, Giel Beelen, Carolien Borgers, Jan Willem Roodbeen, Jeroen Kijk in de Vegte, Bart Arens, Gijs Staverman, Annemieke Schollaardt, Ruud de Wild, Wouter van der Goes, Emmely de Wilt en Paul Rabbering.

Met Danny Vera wordt de hegemonie van "Bohemian Rhapsody" van Queen weer eens onderbroken. In de 22 jaar dat de Top 2000 wordt gepresenteerd stond Queen 17x op de eerste plaats. Tussendoor werd de reeks alleen doorbroken door Eagles met "Hotel California"(2x), John Lennon met "Imagine" en Boudewijn de Groot met "Avond", en nu dus Danny Vera die vorig jaar de hoogste binnenkomer ooit was op een 4e plaats. Dit jaar gaat de prijs van de hoogste binnenkomer naar Di-Rect die met "Soldier On" op 12 staan.

De Top 2000 is live te volgen op NPO Radio 2 en op tv via NPO1 Extra (Ziggo, kanaal 28 - KPN, zender van de maand kanaal 42).

Bekijk hier de complete lijst.