Top Kunstgras heeft een volledig recyclebaar kunstgrasproduct, Just Green, geïntroduceerd. Dit initiatief onderstreept de toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid en circulariteit. Just Green is gemaakt van 100% hetzelfde materiaal, wat hoogwaardige recycling na gebruik mogelijk maakt. Dit product heeft niet alleen een natuurlijke uitstraling en een zachte textuur, maar biedt ook een indrukwekkende waterdoorlaatbaarheid en is geschikt voor intensief gebruik.

Top Kunstgras, de kunstgras specialist, heeft grote stappen gezet om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Hun bedrijfspand en magazijn worden voor 90% van energie voorzien door zonnepanelen, en ze maken gebruik van windenergie en een aardwarmtepomp om een energieneutrale operatie te realiseren. Het wagenpark is omgeschakeld van dieselauto's naar hybride en volledig elektrische voertuigen, wat de dagelijkse uitstoot aanzienlijk vermindert.

Als onderdeel van de lancering van Just Green biedt Top Kunstgras in 2024 gratis installatie van dit kunstgras aan, wat hun inzet voor een duurzame toekomst benadrukt.

Just Green is niet alleen een product, maar een statement over de richting waarin de kunstgrasindustrie zich moet bewegen. Het promoot circulariteit in productontwerp en biedt klanten de mogelijkheid om bij te dragen aan een circulaire economie.

Waarom een aardwarmtepomp voor het bedrijfspand van Top Kunstgras?

Een aardwarmtepomp is een milieuvriendelijke en efficiënte keuze voor het verwarmen en koelen van je woning. Deze technologie maakt gebruik van de constante temperatuur van de aarde om energie op te wekken, wat resulteert in een significant lagere CO2-uitstoot vergeleken met traditionele verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen. Aardwarmtepompen zijn uiterst efficiënt en kunnen tot vier keer meer energie leveren dan ze verbruiken, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Bovendien biedt een aardwarmtepomp een stabiele en duurzame energiebron die onafhankelijk is van schommelingen in energieprijzen. Het systeem vereist weinig onderhoud en heeft een lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve investering is op de lange termijn. Daarnaast verbetert het de luchtkwaliteit, omdat het geen verbranding en dus geen uitstoot van schadelijke stoffen veroorzaakt. Door te kiezen voor een aardwarmtepomp draagt Top Kunstgras bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk bij het maken van kunstgras en ondersteunen ze de overgang naar een duurzamere energievoorziening.

Wat is CO2 en waarom is het belangrijk om dit te verminderen?

CO2, of koolstofdioxide, is een gas dat vrijkomt bij de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, gas, en steenkool. Het is een broeikasgas dat warmte vasthoudt in de atmosfeer en bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Het verminderen van CO2-uitstoot is cruciaal om klimaatverandering tegen te gaan, zeeniveaus te stabiliseren, en extreme weersomstandigheden te voorkomen. Door CO2-uitstoot te verminderen, beschermen we ecosystemen, verbeteren we de luchtkwaliteit en zorgen we voor een duurzamere toekomst voor de komende generaties.

Wat gebeurt er als we niet rekening houden met het milieu?

Als we het milieu blijven verwaarlozen, zal de opwarming van de aarde versnellen, wat leidt tot een toename van extreme weersomstandigheden zoals orkanen, overstromingen en droogtes. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de biodiversiteit, waarbij veel diersoorten uitsterven en ecosystemen instorten. Voedselproductie kan ernstig worden aangetast door veranderende klimaatpatronen, wat kan leiden tot voedseltekorten en economische instabiliteit. Bovendien zullen lucht- en watervervuiling ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals ademhalingsziekten en watergedragen ziekten. Het negeren van milieuproblemen kan dus leiden tot onomkeerbare schade aan de planeet en het welzijn van de mensheid.