Wil je als ondernemer graag de banden aanhalen met je bestaande klanten of nieuwe klanten werven? Kijk dan eens of je met relatiegeschenken wilt gaan werken. Dit is een van de beste manieren om je bedrijf onder de aandacht te brengen en te houden. Het is belangrijk dat je een product kiest waar de ontvanger ook echt iets aan heeft, niemand zit namelijk te wachten op prullaria. Om je een eindje op weg te helpen, zullen we in dit artikel laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn als het gaat over relatiegeschenken. Op die manier heb je in een mum van tijd iets gevonden dat leuk is om te geven en om te krijgen.

Geef iets nuttigs dat iemand voor langere tijd kan gebruiken

Een van de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je een relatiegeschenk zoekt, is dat je iets moet geven wat je zelf ook zou willen krijgen. Geef je enkel een geschenk om het te geven, dan kun je deze moeite net zo goed besparen, want dan sla je de spijker sowieso mis. Geef daarom een gebruiksvoorwerp. Denk bijvoorbeeld aan een thermosbeker. Dit is iets wat iemand altijd kan gebruiken; in de auto, op weg naar een vergadering, op vakantie of in de trein. Een bijkomend voordeel van dit geschenk is dat het duurzaam is. Wie een eigen beker gebruikt, verspilt veel minder plastic en daarmee dragen we ons steentje bij aan een beter milieu. Je kunt ook voor andere duurzame geschenken denken, wat dacht je bijvoorbeeld van een tas gemaakt van gerecyclede materialen? Je kunt ook een kladblok van gerecycled papier geven. Zo laat je zien dat je ook om het milieu geeft.

Zorg dat je je geschenken altijd personaliseert voor extra effect

Een relatiegeschenk geef je omdat je de banden met een specifiek iemand graag wilt aanhalen. Zorg er daarom voor dat je je geschenken altijd personaliseert. Je kunt bij Maxilia thermosbekers bedrukken met het logo van je bedrijf. Hetzelfde geldt voor allerlei andere producten. Je kunt er ook voor kiezen om een designer in te schakelen die een mooi ontwerp voor je maakt. Vervolgens kun je dit op het gekozen product aanbrengen, zodat je echt iets bijzonders weggeeft. Producten die niet alleen nuttig, maar ook mooi zijn, zullen goed in de smaak vallen en ook langer gebruikt worden. Dit is de beste reclame die je voor je bedrijf kunt bedenken. Neem daarom even de tijd om iets moois te maken, dat loont altijd.

Het moment waarop je je geschenk geeft, is zeer belangrijk

Wanneer je op een site zoals bijvoorbeeld Maxilia.nl kijkt, zul je zien dat je tal van producten kunt bestellen als relatiegeschenk. Deze producten hebben zich al bewezen waardoor je zeker weet dat je hiermee iets geeft wat in de smaak zal vallen bij de ontvanger. Echter, niet alleen wat je geeft, is belangrijk, ook wanneer je iets geeft, speelt een rol. Zorg ervoor dat je een geschenk aanbiedt op het moment dat je relatie iets te vieren heeft, bijvoorbeeld wanneer het een prijs gewonnen heeft, of wanneer het een jubileum viert. Op die manier laat je zien dat je weet wat er bij deze mensen speelt. Je kunt ook iets sturen bij verjaardagen of juist wanneer je weet dat het bedrijf een tegenslag te verwerken heeft. Dergelijke gestes leveren vrijwel altijd iets op want persoonlijke aandacht wordt gewaardeerd en onthouden. Schrijf daarom de belangrijke data van je relaties op zodat je op tijd iets leuks kunt sturen. Je zult zien dat je op deze manier een mooi klantenbestand opbouwt en ook nog eens uitbreidt.