DIJK EN WAARD - Nu het Eredivisie seizoen weer op zijn eind komt is het weer tijd. Tijd om vooruit te blikken naar wat er komen gaat. Iets specifieker: tijd om vooruit te blikken op het Eredivisie seizoen 2023/24. Wat moet er veranderen in bij Ajax en PSV? Kan Feyenoord het succes voortzetten? Welke nieuwe clubs zullen promoveren? Dat en meer lees je hieronder.


Wie overleven de play-offs?

De wedstrijden in de KKD zijn voorbij en daar wordt nu bepaald wie tot de Eredivisie mag promoveren. Heracles Almelose en PEC Zwolle promoveren direct. De zes teams (Almere City, Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda, VVV-Venlo en FC Eindhoven) uit de play-offs spelen de belangrijke wedstrijden vanaf 22 mei tot 11 juni. FC Emmen sluit hier als Eredvisie ploeg bij aan in de Halve finale. Meedoen met voorspellen? Bekijk dan de Betcity promoties in Mei 2023 en doe er je voordeel mee.

Veranderingen zijn nodig

Zowel Ajax als PSV kende niet hun beste seizoen. Terwijl je de twee rivalen tot de laatste speeltijd strijden om de tweede plek, hebben ze in Rotterdam de huldiging al achter de rug. Wat ging er mis bij Ajax en PSV? Wat gaat er veranderen? Voor Ajax lijkt het duidelijk dat er een nieuwe hoofdtrainer zal komen. Dat moet, aan de hand van nieuw technisch directeur Sven Mislintat het begin worden van een nieuw tijdperk. Ajax zal niet nog een “tussenjaar” willen meemaken en zal willen strijden voor het kampioenschap.

In Eindhoven spelen andere zaken. Ruud van Nistelrooij is spontaan opgestapt, nadat hij het vertrouwen verloor van zijn spelers. De Eindhovenaren moeten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast zijn nieuwe aanvallers, wie Cody Gakpo en Noni Madueke zullen moeten vervangen dringend nodig. Makkelijker gezegd dan gedaan, lijkt op het eerste gezicht. Daarom lijkt PSV op voorhand geen favoriet voor de titel volgend jaar.

Feyenoord: met of zonder Slot?

Zonder of met Arne Slot als trainer. Dat is in Rotterdam de komende weken de belangrijkste vraag. De hoofdtrainer staat voor een belangrijke keuze voor zichzelf, maar ook voor Feyenoord. Gaat slot door? Dan kunnen we Feyenoord absoluut meerekenen tot de topfavorieten volgend jaar. Kiest Slot voor een volgende stap? Dan wordt het afwachten voor Feyenoord-supporters. Ervan uitgaande dat de sterke selectie grotendeels bij één blijft, is het zaak om een trainer te kiezen die hier bij past. Lukt dit en blijven de dragende krachten in Rotterdam? Dan houdt niks Feyenoord tegen om nog een jaar mee te vechten om de titel.