ALKMAAR - Na een prima zomerweek ziet het er voor de komende dagen geheel anders uit. Met name op maandag en dinsdag ontstaat een onstuimig weerbeeld met veel wind en regen. Gelukkig van korte duur want midweeks lijkt het al weer rustiger te worden.


Waar het op zondag op heel veel plaatsen nog genieten is en men tot in de avond kan buiten zitten gaat het weer halverwege de avond om. Geleidelijk neemt de bewolking vanuit het noordwesten toen en in de nacht naar maandag ontstaan al de eerste buien in de bovenste helft van het land. De stevige noordwestenwind blaast daarbij koele lucht en het kan dus maandag op veel plaatsen zomaar 6-8 graden koeler aanvoelen als de dag ervoor. De regen breidt zich uit over het gehele land en de noordwester trekt steeds meer aan van stevig in het binnenland tot krachtig langs de kuststreek.

Ook op dinsdag blijft het nog stevig doorwaaien, al is het niet zo onstuimig als de dag ervoor. Het weerbeeld laat een mix van stapelwolken met af een toe een zonnetje zien waaruit ook enkele buien mogelijk zijn met name in het noordoosten van het land. De temperatuur zal rond de twintig graden blijven steken, maar aan de kust kan het met de stevige wind nog een paar graden koeler aanvoelen.

Op woensdag draait de wind geleidelijk naar het westen, neemt in kracht af, maar is met name aan de kust nog flink. Wel blijft de regen achterwege en dus lijkt het overal droog te blijven bij een temperatuur van 20,21 graden. Gedurende de dag laat de zon zich steeds vaker zien.

Dezelfde temperaturen zien we ook op donderdag als de wind inmiddels behoorlijk is afgenomen. Dit lijkt dan ook een rustige dag te worden met een mix van sluierwolken en zon bij pakweg 21 graden.

Vrijdag geeft exact een zelfde beeld als de dag ervoor. Het is droog, er staat weinig wind en de temperatuur (20, 21 graden) lijkt ideaal om een stukje te wandelen of te fietsen.

Door een plotselinge wind uit het zuiden lijkt het volgende weekend weer aangenamer te worden en dan met name op de zaterdag. Met een heerlijk zonnetje kan de temperatuur dan gaan oplopen tot 24,25 graden.