DE BILT - Hoewel de zomer al twee weken op gang is leek het dit weekend bij vlagen herfstachtig. Met name zaterdag was het met een stevige wind en buien ronduit guur. De komende dagen is er wel een verbetering zichtbaar al blijft het weer nog wisselvallig.


Na een nacht waarin de wind aan de westkust soms stormachtig is begint de maandag wisselend bewolkt met enkele buien. De temperatuur komt in de kustprovincies niert boven de 17 graden uit terwijl het elders in het land rond de 19 graden zal zijn al voelt het door de wind frisser aan.

In de nacht van maandag op dinsdag koelt het af tot onder de 10 graden. Hiermee zal ook de wind afnemen al waait die dinsdag langs de kust nog krachtig (5 Bft.). De dag zal grotendeels droog verlopen bij een temperatuur tussen de 18 en 20 graden.

Woensdag lijkt het dan weer een dag te worden waarin van tijd tot tijd regen valt. In de middag zal de zon wat vaker doorbreken, maar de temperatuur zal niet boven de 20 graden uitkomen bij een matige westenwind.

De wisselvalligheid houdt de dagen daarna aan. Donderdag lijkt het weer grotendeels droog te worden terwijl op vrijdag de buienkans weer wat groter is. Op beide dagen zal ook nu de thermometer bij maximaal twintig graden blijven steken.

Het weekend lijkt dan opmaat te geven voor wat stabieler zomerweer. De zon breekt steeds vaker door en de temperatuur komt lokaal al boven de twintig graden. Hoewel nog niet al te ver vooruit kijkend lijkt er daar achter een hogedrukgebied te liggen die ons meer zomerse temperaturen gaat brengen in de richting van 24, 25 graden.