Het is als bedrijf belangrijk om aan klantenbinding te doen. Ook als er in jouw branche weinig concurrentie is, is het goed om klanten die al jaren zaken met je doen, te laten merken dat je ze waardeert. Daarnaast is het ook zaak om nieuwe klanten binnen te halen. Alleen op die manier kun je immers je bedrijf laten groeien. Daarvoor kun je relatiegeschenken met logo inzetten. Vrijwel ieder product is te voorzien van je bedrijfsnaam. Dit kan door bedrukken, graveren, borduren of andere technieken. Dit hangt uiteraard af van het materiaal waarvan het artikel is gemaakt. Zo wordt kleding meestal bedrukt of geborduurd. Je kunt aanstekers laten bedrukken met je logo of een mooie vulpen laten graveren.


Giveaways voor de promotie van je bedrijfsnaam

Veel bedrijven gebruiken relatief goedkope zogenaamde giveaways om hun bedrijfsnaam te promoten. Deze artikelen kun je gebruiken bij een bedrijfspresentatie op een beurs of bij een evenement. Hiervoor kun je bijvoorbeeld BIC aanstekers bedrukken met je logo of het adres van je website. Heel modern is om een QR code op een artikel te laten zetten. Deze kan worden gescand met een smartphone en die stuurt de gebruiker dan meteen door naar je website. Heel handig want op die manier kun je de aandacht vasthouden. Wellicht dat de website bezoeker een aankoop doet of een offerte aanvraagt.

Duurdere cadeaus voor trouwe klanten

Een trouwe klant scheep je natuurlijk niet af met een aansteker of een plastic balpen. Die verras je met een mooi cadeau zoals een pennenset, een mooie set glazen of een luxe laptoptas. Bij dit soort producten is het zaak om het bedrijfslogo subtiel aan te brengen. Zo voorkom je dat de ontvanger rondloopt als een soort reclamezuil, of bij het genieten van een goede wijn voortdurend aan jouw bedrijf wordt herinnerd. Dat kan wel in een café, maar niet thuis aan het diner. Let op dat het geven van duurdere cadeaus niet altijd wordt gewaardeerd. Veel bedrijven hebben regels voor het aannemen van cadeaus om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Houd hier dus rekening mee en maak het niet te gek.

Relatiegeschenken online bestellen

Relatiegeschenken kun je gewoon online bestellen. Op de website van de leverancier kies je het artikel en het gewenste aantal en de kleur. Vervolgens kun je het logo van je bedrijf uploaden. Zorg ervoor dat dit in goede kwaliteit is. Zo wordt het een mooie afdruk die scherp en niet korrelig is. Je ontvangt altijd een proefdruk. Meestal gebeurt dit per e-mail. Soms kun je van het product dat je wilt laten bedrukken een blanco sample opvragen. Als je akkoord gaat met de proefdruk dan wordt je bestelling verwerkt en uitgeleverd. Controleer de proefdruk dus altijd goed op mogelijke fouten. Een nieuwe bestelling voor hetzelfde artikel is vaak goedkoper. Hiervoor hoeft immers geen proefdruk te worden gemaakt en de machine voor het bedrukken kan direct worden ingesteld. Daardoor geldt vaak ook een kortere levertijd.