AMSTERDAM - Elke reis die we plannen is het begin van een nieuw avontuur; waar gaan we naartoe, wat gaan we bezoeken en wat gaan we eten, waar gaan we slapen, wat nemen we mee en, uiteraard, met wie gaan we dit avontuur delen. Het type reis hangt af van met wie we besluiten te reizen (alleen, als een stelletje, met familie of vrienden) en het doel van de vakantie (avontuur, ontspanning, natuur, stadsuitje, enz.).

Een road trip kan veeleisend zijn als je doel puur om de bestemming gaat en je veel kilometers achter elkaar maakt. Echter, door te reizen in een camper wordt de reis een deel van de bestemming, dankzij de vele voordelen die worden geboden door het reizen terwijl je ... letterlijk thuis bent. Dit, samen met de situationele behoedzaamheid met betrekking tot lange-afstandsreizen, kan deel uitmaken van de redenering dat het reizen met een camper deze zomer één van de populairste reistrends is geworden. "In staat zijn om flexibel te zijn binnen het huidige scenario van beperkingen, terwijl je geniet van een geïntegreerde en unieke reiservaring die niet alledaags is, zou een deel van de reden kunnen zijn waarom we zoveel mensen voor het eerst deze zomer op een camper road trip zien gaan"", zegt Hugo Oliviera, CEO van Indie Campers.

Omdat er veel verschillende modellen en types campers zijn, benadrukt Indie Campers het belang van het kiezen van de juiste camper voor je vakantie, om de juiste camper te kiezen voor jouw behoeften, of het nu gaat om een actieve vakantie, een romantische ontsnapping of een zelfreflecterende solotocht.

Voor grote avonturen is spontaniteit en flexibiliteit belangrijk om het beste uit elk moment te halen. Het kan daarom nuttig zijn om te streven naar een compacte camper voor een flexibele reis. Ga voor het gemak van een open binnenruimte door te kiezen voor een camper met een buitendouche in plaats van een binnen douche, evenals een draagbaar toilet. Hierdoor wordt de binnenruimte groter en heb je meer ruimte om uitrusting voor buitensporten op te bergen in een camper die nog steeds gemakkelijk te besturen en te manoeuvreren is.

Iconische onafhankelijkheid. Droom je van een episch solo-avontuur, waarbij de wind je leidt om volledig in contact te komen met de natuur en met je innerlijke zelf? Voor een solo camper keuze, denk aan gemak, hoeveel ruimte je nodig hebt en veiligheid. Een veilige keuze is de moderne aanpassing van de klassieke VW Bulli die je echt in de vibe van onafhankelijkheid en vrijheid brengt. Een van de belangrijkste kenmerken van dit model is hun hoge kwaliteit, terwijl ze niet veel speciale overwegingen op het gebied van het rijden vereisen, omdat het in principe een langere versie van een normale auto is. De minimale breedte maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot die verborgen juweeltjes waar je van droomt. Kleinere campers zoals deze zijn ideaal voor solotochten of pittoreske romantische uitjes.

Comfort deluxe. Voor een volledig comfortabele familievakantie kies je voor ruimte en volledige faciliteiten, zoals een grote keuken en leefruimte. Zo hoef je niet veel aanpassingen te doen, want alles is aanwezig voor zowel een goede nachtrust als een uitstekend diner met uitzicht, zonder veel moeite. Praktische functies zoals handig geplaatste USB-stekkers en -poorten, slimme opbergoplossingen en een volledig uitgeruste afsluitbare badkamer maken je vakantie perfect. De meeste semi-geïntegreerde campers bieden veel ruimte onderweg, terwijl ze toch voldoen aan de eisen voor een regulier rijbewijs (Categorie B).

Geen compromissen. Als je niet kunt kiezen tussen "ruimte en comfort" en "stijl en gemak", ga dan voor een grote en autonome camper, met een volledig geïntegreerde keuken en badkamer met douche binnenin. Sommige nieuwe grote campers vereisen wat meer inspanning om te rijden, maar maken je in ruil daarvoor volledig onafhankelijk en comfortabel op je roadtrip, zonder in te leveren in stijl en gemak. Als je de vrijheid wilt hebben om volledig "off the grid" te zijn, kijk dan uit naar modellen met grote watertanks voor vers en grijs water, en een grote koelkast.