Ruim 6 jaar geleden is het bedrijf Ekowax Cleaning Products in Donkerbroek ontstaan. Deze onderneming houdt zich voornamelijk bezig met duurzame reinigings en onderhoudsproducten voor o.a. automotive, watersport en recreatie. Op diverse (camper & caravan) beurzen, evenementen bent u Ekowax de afgelopen jaren mogelijk al eens tegenkomen met een stand of anders op social media.


Het product Ekowax Wassen Zonder Water is de mooiste, gemakkelijkste en veiligste reinigings en onderhoudsmethode voor een camper. Dit product werkt op basis van nanotechnologie. De spray zorgt er voor dat de vuiligheid van de onderlaag wordt losgeweekt en wordt ingekapseld, waarna het dan eenvoudig zonder krassen te verwijderen is met een microvezeldoek. Vervolgens nog even licht napoetsen met een droge microvezeldoek en het oppervlak staat gelijk voor maanden in de wax. Eigenlijk is het een was- en wax behandeling in één keer zonder 1 druppel water te gebruiken. Het unieke aan dit product is ook dat het geen schadelijke chemicaliën bevat, biologisch afbreekbaar is en geschikt is voor iedere afneembare ondergrond. Deze reinigingsmethode wordt wereldwijd al jaren toegepast en is zelfs vele malen veiliger dan wassen met water.

Het product ‘wassen zonder water’ is zeer breed toepasbaar. Bijna teveel om op te noemen, maar naast auto, motor, camper, caravan of boot is het ook toepasbaar voor glas, sanitair, beeldschermen, reclameborden, gevelbekleding, etc… Diverse (professionele) autobedrijven, poetsbedrijven, rijscholen, rouwvervoer aanbieders, sportverenigingen (o.a. SC-Heerenveen en FC-Groningen) en scholen maken er gebruik van. Het werkt namelijk snel, gemakkelijk, veilig en gegarandeerd krasvrij.

Naast het ‘wassen zonder water’ biedt Ekowax Cleaning Products nog meer duurzame producten aan. Zoals Nanocoatings voor glas, lakken, kunststof, polyester en RVS. Deze coatings zorgen voor een extreem water- en vuilafstotend karakter, kleurherstel en glans voor meerdere jaren. Een ander succesvol product is Ekowax Cleaner, dit product reinigt nagenoeg iedere ernstig vervuilde ondergrond en wordt veelal ingezet voor bekleding, cabriokappen, tentzeil, vloeren en zwarte strepen op o.a. camper en caravans zonder de ondergrond aan te tasten. Verder is relatief nieuw in het programma een Sanitair reiniger, voor het veilig en milieuvriendelijk verwijderen van kalkaanslag en urinesteen. Dit product is veilig voor het gebruik in het (kunststof)toilet van de camper of caravan.

Naast de verkoop van deze duurzame producten is het ook mogelijk om gebruik te maken van de eigen Camper Cleaning&Coating Service van Ekowax, waarbij uw camper gereinigd, gepolijst en voorzien wordt van Ekowax Nano-Coating, welke zorgt voor kleur en glans herstel en 3 tot 5 jaar bescherming biedt tegen water, vuil en UV straling. Neem voor deze extra service vrijblijvend contact op.

Ekowax Cleaning Products is gevestigd op een mooie moderne locatie in Donkerbroek aan de Oude Tramweg 2. U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een demonstratie of om de producten te bekijken of te halen. De producten zijn o.a. te bestellen via de webshop (www.ekowax.nl) en via ruim 40 dealers/wederverkopers welke op de site vermeld staan. Kijk ook op onze Facebook site https://www.facebook.com/ekowax.nl/. Ekowax is bereikbaar via info@ekowax.nl of telefonisch op 06-82232347.