HEERHUGOWAARD - Terwijl de carrousel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène aangekondigd dat hun toekomst gewoon in Heerhugowaard ligt. Floris Kemps en Steije Kee zullen zodoende het blauw van FC Marlène ook komend seizoen weer met trots dragen.


De goede prestaties die het jonge team het afgelopen seizoen heeft geleverd is ook bij andere clubs niet onopgemerkt gebleven. En er wordt her en der al flink getrokken aan diverse spelers, maar bij de twee Marlène-talenten is een vertrek nooit aan de orde geweest. "Wij hebben hier beiden onze hele opleiding genoten en zijn er nog steeds trots op het shirt van FC Marlène te mogen dragen", zo laat het tweetal weten. "Daarnaast spelen wij al zo lang met elkaar samen, op zowel het veld als in de zaal, en dat willen wij voorlopig nog blijven doen".

De beide jonge twintigers spelen namelijk ook op het veld bij Kolping Boys in Oudorp al jaren met elkaar. Ook daar doorliepen zij de gehele jeugdopleiding om vervolgens samen in het eerste elftal te komen. Op dit moment kan Kolping Boys komend weekend de titel in de 1e klasse pakken en daarmee naar de Vierde Divisie promoveren, hetgeen een historische prestatie zou zijn in Oudorp.

Sterkmakers

Ook bij FC Marlène spelen de twee al sinds de jeugd met elkaar. "Soms zien wij elkaar vaker dan onze eigen familie", lacht het tweetal gekscherend, die echter nog steeds niet op elkaar zijn uitgekeken. In het seizoen 2022-2023 beleefden zijn hun doorbraak in de Eredivisie zaalvoetbal en afgelopen seizoen behoorden zij zelfs tot de sterkmakers van het jonge team van trainer/coach Iwan de Mees. Kee was met 19 doelpunten in de reguliere competitie zelfs topscorer van het team en ook de rol van Kemps (9 treffers) was dit seizoen onverminderd groot.

Ondanks hun jonge leeftijd behoren de boezemvrienden komend seizoen zelfs tot de meest ervaren spelers. Een verantwoording waar zij niet voor weglopen. "Als je kijkt naar de talenten die dit seizoen zijn doorgebroken en wat er nog achter zit in de jeugdopleiding is het alleen maar een eer om hier deel van uit te maken" .

DNA

De overeenkomst met beide spelers werd bij hoofdsponsor FG Live bekrachtigd met een ferme handdruk door voorzitter Ruud Nolten die blij is met de keuze van het tweetal. "Floris en Steije zijn spelers met het Marlène-DNA in zich. Dat is waar wij mee verder willen. Tevens zijn zij een treffend voorbeeld voor de huidige talenten die er in onze jeugdopleiding aan staan te komen".