VEENENDAAL/GRONINGEN - Zowel de heren- als vrouwenselectie van FC Marlène hebben een uitwedstrijd met een driepunter afgesloten. De heren begonnen de competitie met een spannend duel bij ZVC Veenendaal die met 6-7 over de streep werd getrokken. De vrouwen zegevierden op bezoek bij Drs. Vijfje.

Het sterk vernieuwde FC Marlène, dat afgelopen zomer een ware metamorfose onderging, begon de competitie bij promovendus ZVC Veenendaal in een duel die van het begin tot het eind spannend was. In de eerste helft nam de Heerhugowaardse ploeg van coach Ywan de Mees tweemaal een voorsprong van twee doelpunten, maar ging men met een 4-4 stand rusten. De Heerhugowaardse doelpunten werden gescoord door Steije Kee, Amir Molkârâi, Sem Besseling en Aimar Afouzar.

Na de rust zorgden Floris Kemps en een eigen doelpunt opnieuw twee keer voor een voorsprong, maar net zo vaak kwam de thuisploeg terug. De beslissing viel een paar seconden voor tijd toen ZVC Veenendaal een zesde overtreding beging en Colin Kamp zich vanaf tien meter koelbloedig toonde: 6-7.

FC Marlène speelt komende vrijdag zijn eerste thuiswedstrijd tegen HV Veerhuys.

Vrouwen
De FC Marlène-vrouwen van coach Mo Bouchibti boekten op bezoek bij Drs. Vijfje in Groningen alweer de derde zege en staan alleen aan kop in de eredivisie. De thuisploeg opende de score via Van der Pijl, maar via treffers van Amy Visser en Juul van der Kolk was dit al voor de rust hersteld. De talentvolle Asmae Nabili besliste het duel na rust: 1-3.

FC Marlène VR1 speelt volgende week in het bekertoernooi de uitwedstrijd bij Zeemacht in Den Helder.