HEERHUGOWAARD - Lang mocht FC Marlène hopen op een bekerstunt tegen het dit seizoen nog ongeslagen FC Eindhoven, Met nog zes seconden op de klok ging het alsnog mis waardoor de Brabanders zich plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi: 2-3.

FC Marlène was het nieuwe jaar in competitieverband goed gestart met twee overwinningen. Het bekerduel tegen FC Eindhoven was zodoende een goede test om te kijken waar de Heerhugowaarders op dit moment staan. Even leek het er op dat de thuisploeg niet was opgewassen tegen de gasten uit de lichtstad toen Denzel van Houtum de score na vijf minuten opende en Ayoub Boukhari kort hierna die score verdubbelde. De equipe van coch Jeroen de Groot gaf zich echter niet gewonnen, toonde het nodige karakter en strijd en kwam snel terug in de wedstrijd via een benutte vrije trap van Stefan Dol.

Ook na de rust, zonder de inmiddels geblesseerd uitgevallen Younes Daari, had FC Marlène het lastig tegen de Eindhovenaren, maar desondanks wist Kevin van Londen de gelijkmaker te scoren. Een strafschoppenserie leek in de maak, maar terwijl de laatste seconden wegtikten dompelde Boukhari de Heerhugowaarders alsnog in rouw met zijn tweede van de avond: 2-3.

FC Eindhoven plaatst zich zodoende voor de halve finale waarin het Hovocubo tegenkomt. FC Marlène zal zich volledig richten op de competitie waarin het vandaag (zondag) alweer aan de bak moet in de verre uitwedstrijd bij Groene Ster Vlissingen.