HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft de knappe overwinning van afgelopen vrijdag tegen VNS United (2-3) geen goed vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven kreeg de Heerhugowaardse ploeg een lesje in effectiviteit: 2-6.


De ploeg van trainer/coach Iwan de Mees miste vrijdagavond al de nodige kansen al deed dat toen geen pijn omdat FC Marlène een welverdiende zege behaalde. Tegen FC Eindhoven kreeg de ploeg, zeker in de beginfase, ook de nodige kansen. Het geluk ontbrak echter en dat was mede te danken aan een uitstekend keepende Paolo Pancarelli. Daarbij sloegen de Brabanders wel toe bij elke kans die men kreeg via achtereenvolgens Abdelhakim Sakati, Zakaria Amrani en Denzel van Houtum. Tussendoor zorgde Floris Kemps nog wel voor een Heerhugowaardse treffer.

Na de rust was het duel vervolgens snel gespeeld door slordigheden in de defensie waarvan Saïd Bouzambou tweemaal profiteerde. Ook Van Houtum maakte zijn tweede van de middag alvorens Boyd Filemieg nogmaals de Heerhugowaardse eer mocht redden met een 2-6 eindstand tot gevolg.

Met de zesde plaats is FC Marlène nog steeds kansrijk voor de play-offs al treft het in de reguliere competitie in de resterende drie wedstrijden louter nog ploegen uit de top vier. Komende vrijdag gaat men op bezoek bij Os Lusitanos in Amsterdam

Foto's: Frank Brussel