HEERHUGOWAARD - De jongste meidenploeg van FC Marlène heeft voor een ongekende prestatie gezorgd door kampioen te worden van de 1e klasse. In deze klasse speelde men louter tegen jongensteams. Met tien overwinningen op rij en liefst 67 gescoorde doelpunten bleek de ploeg van trainer/coach Orlando Monkau echter niet te verslaan in de najaarscompetitie.


De prestaties van de talenten van de Heerhugowaardse vereniging zijn opnieuw een bevestiging van de uitstekende jeugdopleiding van FC Marlène. Afgelopen seizoen werd het eerste vrouwenteam van de club landskampioen en bekerwinnaar, voor een groot deel met speelsters die door de club zelf zijn opgeleid. Vanaf volgende week doet FC Marlène VR 1 zodoende mee aan de Champions League in Spanje.

Dat de talentenmachine nog lang niet uitgeput is bewezen de jongste meiden van MO11-1. In een competitie waarin het ondermeer de jongensteams van toonaangevende zaalvoetbalverenigingen als Hovocubo, HV/Veerhuys, Scagha '66 en White Stones trof, was men niet te stuiten. Zelfs het JO11-team van FC Marlène eindigde op de tweede plaats achter de talentvolle meiden.

Een week eerder, een wedstrijd voor het einde van de najaarscompetitie, mocht men het kampioenschap al vieren na een eclatante 0-12 zege op Hovocubo. Afgelopen vrijdag werd dat feestje nog eens luister bijgezet in de Deimoshal tegen directe concurrent Scagha '66. De meiden wisten ook dit duel te winnen (3-1) waardoor men zonder puntenverlies kampioen werd. Met speciale kampioensshirts, confettikanonnen, en de traktatie van een heerlijke pizza werd dit uitgebreid gevierd.

De sterkste ploegen uit de najaarscompetitie zullen na de winterstop in de voorjaarscompetitie gaan uitkomen.

Foto's: DP Sportfotografie