BURELA - De kennismaking met de internationale zaalvoetbaltop tijdens de Futsal Women's European Champions in Spanje is voor FC Marlène begonnen met een nederlaag tegen de full-profs van het organiserende PR Burela FS. De gehavende ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti verloor dinsdagavond met 6-0.


De Heerhugowaardse ploeg had in de Noord-Spaanse kustplaats weinig in te brengen tegen de Spanjaarden. De thuisploeg speelde met drie verschillende blokken van vier speelsters waar de ploeg van Bouchibti al het hele seizoen kampt met een blessuregolf. Mede daardoor kan hij in Spanje niet beschikken over o.a. Simone Hand, Chantal Hendriksen, Mila Wittebrood en Maggy Chapel. De coach koos in het eerste duel dan ook vooral voor de ervaring van aanvoerster Sanne Brand, Aaike Verschoor, Amy Visser, Zoyla Barende en keepster Jacky Reus, waarin hij af en toe een wissel aanbracht.

Waar in de voorgaande zes edities nooit een Nederlandse ploeg een wedstrijd wist te winnen in dit toernooi lijkt dit ook voor FC Marlène een utopie. Tegen Burela FS, dat dagelijks traint, werd men dan ook al snel teruggedrongen. Na een vlotte 2-0 achterstand hield FC Marlène echter tot in de tweede helft redelijk stand, mede dankzij goed keeperswerk van Reus, al kwam het zelfs nauwelijks aan aanvallen toe. Uiteindelijk ging de conditie een rol spelen en zodoende liep de Spaanse ploeg in de slotfase toch nog uit naar een ruime zege 6-0. Bouchibti had hier al rekening mee gehouden: Wij willen onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar de ervaring van dit soort wedstrijden in deze ambiance is voor ons sowieso winst en goede reclame voor de club en het Nederlandse zaalvoetbal."

FC Marlène VR1 speelt vanavond om 20.30 uur tegen het Italiaanse Bitonto dat dinsdagavond met 4-3 verloor van Benfica. De wedstrijd is live te volgen via de volgende stream: https://futsalwec.com/en/live/
Donderdag om 18.00 uur volgt dan nog de wedstrijd tegen Benfica.

Foto's met dank aan PR Burela FS