EINDHOVEN/GORINCHEM - Het is FC Marlène vrijdagavond niet gelukt om de zesde plaats van ZVV Eindhoven over te nemen. De Heerhugowaarders wisten na een ruime achterstand toch een verdienstelijk punt mee te nemen uit de lichtstad: 3-3. De vrouwen van FC Marlène gaan ondertussen gewoon door met winnen. Op bezoek bij ZVG Cagemax werd de twaalfde zege op rij behaald.


In de kampioenspoule van de Eredivisie zaalvoetbal is de zesde plaats nu het doel voor FC Marlène om zich zo een ticket voor de play-offs te kunnen bemachtigen. Bij winst op ZVV Eindhoven had men die zesde plaats kunnen overnemen, maar het liep in Brabant zeker in de openingsfase heel anders. Het duel was net twaalf minuten oud toen FC Marlène al op een 3-0 achterstand was gezet.

De gasten weigerden echter te capituleren en namen gaandeweg de wedstrijd steeds meer het initiatief al ontbrak het geluk vaak in de afronding. In een enerverende slotfase en met aanvoerder Amir Molkârâi als meevoetballende keeper wist FC Marlène zichzelf alsnog te belonen met een punt. Steije Kee en Boyd Filemieg brachten de spanning terug en met nog een paar seconden op de klok was het Molkârâi zelf die de 3-3 tegen de touwen wist te schieten, al zat daar ook nog een knietje van Filemieg aan.

Vrouwen
In de A-poule van de Eredivisie Vrouwen is FC Marlène nog altijd zonder puntenverlies. Op bezoek bij ZVG Cagemax in Gorinchem, over twee weken ook de tegenstander in de halve finale van de KNVB-beker, behaalde de ploeg van trainer Mo Bouchibti een regelmatige overwinning. De vier doelpunten die men scoorde werden keurig over beide helften verdeeld. Amy Visser en Juul van der Kolk vonden voor rust het net. Na de pauze werd de score opgevoerd door treffers van Simone Hand en aanvoerster Sanne Brand alvorens de thuisploeg de eer mocht redden: 1-4.